EĞİRDİR’DE 4 BİN 600 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE 4 BİN 600 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI…
Haberin Tarihi: 16.6.2023 12:41:16 - Okunma Sayısı:1097 defa okundu.

Eğirdir’de de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarından yaklaşık 4 bin 600 öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.

EĞİRDİR’DE 4 BİN 600 ÖĞRENCİ KARNE SEVİNCİ YAŞADI…

12 Eylül 2022 tarihinde başlayan 2022-2023 Eğitim - öğretim yılı bugün itibariyle sona erdi. Eğirdir’de de 4 bin 600 öğrenci, 455 öğretmen karne sevinci yaşadı.

Türkiye genelinde 19 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek.

Eğirdir’de de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarından yaklaşık 4 bin 600 öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Eğirdir’de karne töreni Süleyman Demirel İlkokulu, Ortaokulunda düzenlendi. Törene; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Sevban Acar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu yıl ikinci sınıf öğrencilerinin karne sevincine  ortak olan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve beraberindekiler, öğrencilerle tek tek sohbet ederek karne ve çeşitli hediyelerini takdim ettiler.

Kaymakam Çelik’e Origami Kuş hediye etti…

Süleyman Demirel İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi Mehmet Emin Atlı Origami sanatından kuş yaparak Kaymakam Adem Çelik’e verdi. Kaymakam Çelik, bu güzel sürpriz için Atlı'ya teşekkür etti.

Kaymakam Çelik, öğrencilere yaz tatilinde iyi dinlenmelerini, tablet, telefon, bilgisayar gibi iletişim araçlarından uzak durmayı, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Başkan Gök, öğrencilere Hikaye kitabı hediye etti...

Karne töreninde Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ikinci sınıf öğrencilerine hikaye kitabı hediye etti. 

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, yaz tatilinde Eğirdir’de çeşitli yaz kurslarının açılacağını, müracaatların Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi ya da Eğirdir Gençlik Spor Müdürlüğüne yapılacağını söyledi.  Ayrıca okullarda ve Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM)’de destekleme kurslarının açılacağını söyledi. Armutoğlu, bütün öğrencilere, öğretmenlere ve velilere iyi tatiller diledi.

Karnelerini alan bütün öğrenciler okul bahçesine çıkarak İstiklal Marşını okudular. Öğrenciler daha sonra karneleri ile birlikte ailelerinin yanına giderek, mutluluklarını paylaştılar.

Haberin Fotoğrafları için tıklayınız...

https://www.facebook.com/media/set?vanity=akingazetesi&set=a.722895103180618

EMEL TURAN KARTAL

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap