EKO-BİR Başkanı Sezgin: “BUHARLAŞMANIN EN AZA İNDİĞİ, SULAMANIN AÇILMADIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EKO-BİR Başkanı Sezgin: “BUHARLAŞMANIN EN AZA İNDİĞİ, SULAMANIN AÇILMADIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”
Haberin Tarihi: 16.6.2023 15:17:44 - Okunma Sayısı:652 defa okundu.

Eğirdir Gölü ile ilgili görüşlerini paylaşan Gelendost Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mehmet Sezgin "Buharlaşmanın en aza indiği, sulamanın açılmadığı bir dönemdeyiz" dedi.

EKO-BİR Başkanı Sezgin: “BUHARLAŞMANIN EN AZA İNDİĞİ, SULAMANIN AÇILMADIĞI BİR DÖNEMDEYİZ”

         Türkiye’nin 2'nci büyük tatlı su kaynağı olan Eğirdir Gölü'nde su seviyesi geçen seneye oranla 40 cm düşük seviyede olduğu gözlemlendi.

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bulunan 7 renkli göl olarak bilinen Eğirdir Gölü, kuraklıktan nasibini alıyor. Eğirdir Gölü’nde su kotu EKO-BİR tarafından yapılan ölçümde 915,12 metre olarak açıklandı.

Eğirdir Gölü ile ilgili görüşlerini paylaşan Gelendost Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mehmet Sezgin "Buharlaşmanın en aza indiği, sulamanın açılmadığı bir dönemdeyiz" diyerek şunları söyledi:

“…Bugün yine Eğirdir Gölü havzasındaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız içerisinde Türkiye ve Dünyada ki sıcaklık yükselmelerinden kaynaklı kuraklık, Eğirdir Gölü’nde daha hissedilir hale geldi. Bugünlerde sulama suyunun açılması ve gerçekten doğadaki hareketliliğin başlaması gerekiyordu. Bu şunda gerçekleşmedi. Neden derseniz hava şartlarının yağışlı gitmesi dolayısıyla Eğirdir Gölümüze katkının tekrar kazanılması şeklinde gerçekleşti. Buharlaşmanın en aza indiği, sulamanın açılmadığı bir dönemdeyiz. Eğirdir Gölü şu anda geçen yıla oranla 38-40 santimetre aşağısında seyrediyor. Her gün aşağı yukarı 0,5 gibi buharlaşmayla beraber sulamanın olmamasından dolayı bu yükselmeyi kaydettik. Çalışmalarımıza, ölçümlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Sulama sezonu artık 1 ay gibi ötelemeye gittiyse inşallah Eğirdir Gölümüzdeki yükselmeyi tekrar göreceğiz” dedi.

Eğirdir Gölünde Balık Sezonu Açıldı

Konuşmalarında balık av yasağının da kalktığını ifade eden Gelendost Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mehmet Sezgin: “Eğirdir Gölü ve tatlı su kaynaklarında balık sezonu açıldı. Balıkçılarımız da ağlarını sermeye başladılar. Balıkçılarımıza da bol bereketli haftalar, aylar diliyorum. Göl ve havzalarımızın korunması için biz çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

EMEL TURAN KARTAL (Özel Haber)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap