Belediyenin Arsa Satışına Yenimahalle Sakinleri Tepkili!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Belediyenin Arsa Satışına Yenimahalle Sakinleri Tepkili!
Haberin Tarihi: 16.6.2023 17:26:46 - Okunma Sayısı:1637 defa okundu.

Yenimahalle'deki arsanın Eğirdir Belediyesi tarafından satışa çıkarılması, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu.

BELEDİYENİN ARSA SATIŞINA YENİMAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ!

Mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait, Yenimahalle 552 ada, 7 parselde kayıtlı, 908,48 metrekare arsanın Eğirdir Belediyesi tarafından satışa çıkarılması, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu.

Yenimahalle girişinde bulunan ve halen bir kısmı çift yol olarak da kullanılan arsa, 7.725.000 TL muhammen bedel üzerinden, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 14.30'da kapalı teklif usulü (artırma) ile satışa çıkacak.

Arsanın satılarak bina yapılmasına karşı çıkan Yenimahalleliler, 4 kat imar bulunan arsaya bina yapıldığı takdirde bu alanın beton yığınına dönüşeceğini, mahallenin adeta nefes aldığı bu alanın yok olacağını belirterek Belediye Başkanlığının bu ihaleden vazgeçmesini istediler.

Konuyu görüşmek üzere Belediye Başkanı Veli Gök'ü ziyaret ettiklerini belirten Yenimahalle sakinlerinden Hacı Nurullah Coş, Başkan Gök'ün kendilerine "'Meclis üyelerimizle bir karar aldık, meclis üyelerimizin prestijini sarsmayalım. Belediyemize de maddi yönden para lazım" dediğini söyledi. Nurullah Coş ve mahalle sakinleri başkanın bu sözlerine "her şey para değil"  diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Hacı Nurullah Coş, konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mahallemiz Rahmetli Adnan Menderes zamanında yapıldı. Mazisi 62 yıllık. Tarihi Yenimahalle meydanımız, bir tarafında okul, bir tarafında cami,  bir tarafında Menderes Mahallesine gidiş yolları, Yenimahalle, Sekibağ mahallesinin bütün duraklarını ihtiva eden bir alan olmasına rağmen, edindiğimiz bilgiye göre Eğirdir Belediyesi bu alanı satışa çıkarmış. Bundan çok üzüntülüyüz. Çünkü burası bütün halkımızın hava aldığı, göl manzarasını seyrettiği tarihi bir alan. Allah korusun bir deprem olması durumunda, bütün halkın toplanacağı, toplanma alanıdır.

"HER ŞEY PARA DEMEK DEĞİLDİR"

Sayın belediye başkanımızdan ve yetkililerimizden bu ihalenin durdurulmasını istiyoruz. Başkanımızla şifahen konuştuk bir hal çaresi olsun diye ama başkan, 'meclis üyelerimizle bir karar aldık, meclis üyelerimizin prestijini sarsmayalım. Belediyemize de maddi yönden para lazım' dedi. Biz de bu duruma çok üzüldük. Her şey para demek değildir. Para ikinci plandır. Her şeyden evvel insanlık önemlidir. Buraya bina yapıldığı takdirde yol daralacak. Doğaya zarar verilmesini istemiyoruz."

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIK"

Yenimahalle sakini Nurullah Coş "Bir vatandaş olarak bu ihalenin yapılmamasını istiyorum. 2014 yılında dönemin belediye Başkanı Ömer Şengöl de aynı şeyi yaptı. Ve biz mahkemeye verdik, mahkeme bizim lehimize karar verdi. Bizler yine şimdi bu ihalenin iptal olması için hukuki süreci başlattık.” diye konuştu.

 “MAHALLENİN NEFESİNİ KESECEKLER…”

Emekli Öğretmen Nurten Yüceer de  Mahalle sakinleri olarak buraya bina yapılmasını istemediklerini ifade etti. Yüceer “Mahallemiz çok güzel ve çok seviyorum. Mahallemizin can damarı olan bu meydana inşaat yapılacak. Bu iş mahalle girişinde yapılacak bir iş değil. Nefes alanımız maalesef kısıtlanıyor. Tam karşısında okul var. Okul olduğu için sabah, öğlen ve akşam üstü gidiş dönüş araç trafiği çok oluyor. Daha dün şurada bir kaza meydana geldi. Yol daraldığı zaman kazalar daha çok olacaktır. Bu önlenemez. " diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Zinet Ünlü ise; “Mahalle sakinleri olarak hepimiz karşıyız. Herkes kendi çıkarını düşünüyor ama, bizler  de oturduğumuz yeri düşünmek zorundayız." dedi.

"BELEDİYE MECLİSİ BİR KARAR ALMIŞ"

1980 yılından beri çeşitli imar tadilatlarıyla bu alanın imara açıldığını dile getiren Yenimahalle Muhtarı Özer Öztürk, “Belediyemiz 1980 yılında imar tadilatı yapıyor 2 kat olarak, daha sonra 2014 yılında dönemin Belediye Başkanı Ömer Şengöl, tekrar imar tadilatı yaparak 6 kat’a çıkarıyor. Nurullah Coş ve rahmetli Şeref Ünlü imar tadilatına itirazda bulunuyorlar ve 6 kattan, 4 kata düşürülüyor. En son durumu 4 kat imarlı olarak ihale ile satışa çıkarılıyor.

Belediye meclisi bir karar almış. Belediye Başkanı Veli Gök, söz konusu arsanın  bir kereye mahsus ihaleye çıkarılacağını, ikinci kez ihaleye çıkmayacağını söyledi...” diye konuştu.

 - Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    18.6.2023 15:29:33
    Vatandaşın toplanma alanını niye para için yok ediyorsunuz yoksa burayı menfaat için peşkeş mı çıkıyorsunuz.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.6.2023 14:07:06
    Başkan ve encümen üyeleri . Gelin yanlıştan dönün. Bu erdemi gösterin . Yenimahalle’nin herkesin gözüne çarpacağı bu meydana bina kirliliği yerine kamu yararına bir proje yapın (yeşil alan vs. ) öyle hatırlanın. Mali kaynak için güzelim çevreyi bozmayın . Lütfen duyalı olun
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.6.2023 12:15:34
    CHP den yorum geldi . Diğer partilerden , STK lardan , çevre derneklerinden ses niye çıkmıyor. Bu ses şimdi değil ne zaman çıkacak. Sizler halk içinhalkın yanında değil misiniz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.6.2023 11:40:29
    Mahallenin adeta cümle kapısı olan meydanı burası. okulu camisi parkı fırını bakkalı durağının bulunduğu toplu kullanım alanı. ha bir de deprem toplanma alanı imiş. Burayı belediye kamu yararına bir proje ile değerlendirecekken satışa çıkarıyor. Yazıklar olsun.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.6.2023 06:07:59
    Belediyeler farkli kazanc yollari bulmak yerine nicin boyle arazi satislari ile gundeme gelirler ki ,belediye ye maddi kaynak icin basit yollari secerler, ? Secim vaatleri ile uygulamalar eskisi yenisi hepsi ayni ? Onemli olan var olani koruyabilmek daha iyilerini kazandirmak , Belediye yonetimleri ellerindeki arazi ve mulkleri halkin yararina kullanmaktan baska bir yetkiye sahip olmamali, bu gibi arazileri satmak yerine daha etkin projeler gelistirip ilcenin hizbe kalmis yerlerini modernize edilmesini saglayarak hem kendisine hemde halka menfaat saglayacak uygulamalar ve halkin kabulune mashar olacak uygulamalara yonelilse daha iyi olur diye degerlendiriyorum, takdir elbette yonetenlerindir , enflasyonun yuksek oldugu donemlerde kimseelindeki uurunu satmaz , meclis uyeleri kendi ellerindeki gayrimenkullerini bu kadar kolay satisa cikarabiliyorlarsa takdir etmek lazim .Fakat sanmiyorumki hic biri kendi malini boyle bir surecte satmaz.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.6.2023 01:54:23
    Buvalarının malına satyolar sanki. Placı, Yazlayı bitirdiler sıra Yeni maleye geldi.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    16.6.2023 21:54:45
    Çok ilginçtir, Eğirdir Çarşıda yaklaşık iki haftadır “burasının ihaleye çıkacağı ( ilana ne zaman çıktı bilmiyorum ) ve hatta alıcısının sanayiden hizarcı olduğu ve dahi fiyatının 15 milyon civarında olduğu “konuşuluyormuş. İhale gerçekleşmeden bunların bilinmesine veya konuşulmasına şeffaflık mı diyeceğiz
Yorum Yap