LAVANTA FESTİVALİ’NİN PROGRAMI BELLİ OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,LAVANTA FESTİVALİ’NİN PROGRAMI BELLİ OLDU
Haberin Tarihi: 7.7.2023 10:03:19 - Okunma Sayısı:1602 defa okundu.

Isparta Keçiborlu Kuyucak Köyü’nde 14-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Lavanta Festivali’nin etkinlik programı belli oldu.

LAVANTA FESTİVALİ’NİN PROGRAMI BELLİ OLDU

Isparta Keçiborlu Kuyucak Köyü’nde 14-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Lavanta Festivali’nin etkinlik programı belli oldu. Festival süresince lavanta atölyeleri ziyareti, müzik dinletileri, bisiklet turu düzenlenecek.

14 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

Kuyucak lavanta bahçesinde saat 17.00’de festivalin açılışı gerçekleşecek. Açılışın ardından lavanta bahçesinde balonlar uçurulacak ve en iyi lavanta tarlası ödülü verilecek. Sonrasında lavanta koşusu, bisiklet turu, resim gösterisi ve müzik dinletisinin ardından festival korteji düzenlenecek.

15 VE 16 TEMMUZ CUMARTESİ-PAZAR GÜNÜ

Kuyucak festival alanında saat 10.00’da lavanta yağı çıkartma atölyesi ve lavanta sabunu yapım atölyesi ziyareti gerçekleşecek. Ardından lavanta tacı yapım atölyesi, lavanta yelpazesi atölyesi, lavanta bombası atölyesi, lavanta sepeti atölyesi ve lavanta kesesi atölyesi ziyaret edilecek. Saat 17.00 da müzik dinletileri ve yüz boyama ve animasyon gösterileri düzenlenecek.

17 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ

Kuyucak festival alanı saat 10.30’da ISUBU Rektörlüğü Ziraat Fakültesi Dekanlığınca geçmişten günümüze lavanta yetiştiriciliğinden bahsedilecek.

18 TEMMUZ SALI GÜNÜ

Kuyucak festival alanı saat 10.30’da Türkiye Arı Yetiştiricileri Federasyonu ve Isparta Arı Yetiştiricileri Birliğince Kuyucak lavanta balı tescili ve seminerler düzenlenecek. Ardından saat 13.30’da tarla uygulamaları gerçekleşecek.     

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap