20’NCİ EĞİRDİR TRİATALONU BAŞLADI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,20’NCİ EĞİRDİR TRİATALONU BAŞLADI…
Haberin Tarihi: 15.7.2023 13:02:06 - Okunma Sayısı:666 defa okundu.

NİSA YILMAZ BİSİKLETTEN DÜŞEREK YARALANDI

20’NCİ EĞİRDİR TRİATALONU BAŞLADI…

NİSA YILMAZ BİSİKLETTEN DÜŞEREK YARALANDI

Türkiye Triatlon Federasyonu 2023 faaliyet programında yer alan TTF Eğirdir Triatlon Türkiye Kupası, 15-16 Temmuz 2023 tarihlerinde Isparta İli Eğirdir ilçesinde start aldı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi'nin işbirliği ile 15-16 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan 2023 Eğirdir Triatlonunda M3, Yıldız, Genç, Elit, Paratriatlon ve yaş grupları olmak üzere sporcular 1500 metre yüzme 40 km bisiklet, 10 km koşu yaparak yarışacak.

Eğirdir Triatlon Türkiye Kupası yarışlarına 32 ilden 42 kulüp, 498 sporcunun katıldığı ilk gün yarışmalarında Elit Erkek, Elit Kadın, Genç Erkek, Genç Kadın, Yıldız Erkek, Yıldız Kadın, M3 Erkek, M3 Kadın kategorilerinde gerçekleşiyor.

Sporcu Yaralandı…

20’nci Eğirdir Triatalonunda Genç Kadın kategorisinde yarışmaya katılan Nisa Yılmaz isimli sporcu bisikletinin tekerinin patlaması sonucu düştü ve yaralandı. Yılmaz’ın tedavisi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı ve ilk belirlemelere göre herhangi bir sıkıntının olmadığı belirtildi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya Eğirdir Triatlonu ile ilgili görüşlerini paylaşarak: “Eğirdir bizim evimiz” dedi.

Bayram Yalçınkaya şunları ifade etti: “Eğirdir bizim için çok önemli bir lokasyon. Bu yıl 20’nci Eğirdir Triatlonunu gerçekleştiriyoruz. Dünyada bile üst üste yapılan organizasyon sayısı az. Bunlardan birisi bizim için örnek olan birisi Alanya, diğeri ise Eğirdir triatlonu. Her ne kadar zaman içerisinde yerel yöneticiler değişse bile Eğirdir halkı, kurumsal hafızası buraya sahip çıktı. 20 yıldır değişiklikler olmasına rağmen Eğirdir’in devam ediyor olması hem Eğirdir’liler çok mutlu, hem triatlon camiası çok mutlu. Bugün çok ciddi bir katılım var. Bugün sabah Elitlerle start aldı. Biraz önce de gençler start aldı. Yıldızlar ve m3 gruplarımız olacak. Yarın da yaş grupları, master guruplarının yarışmaları olacak. Bizlere destek olan Isparta valiliğine, Eğirdir Kaymakamlığına ve Eğirdir belediyesine çok teşekkür ediyorum. Biz triatletler olarak burada kendimizi kendi evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Eğirdir’i ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Eğirdir de öyle hissediyor. Eğirdir’in de her geçen gün geliştiğini görüyoruz bu da sizim hocumuza gidiyor. Kazasız, belasız bir organizasyon geçmesini diliyorum. Şimdiye kadar çok güzeldi” dedi..

Uluslararası organizasyonu nasıl yapabilirizi konuşuyoruz…

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, her yıl ulusal düzeyde yapılan Eğirdir Triatlon yarışlarının nasıl uluslararası yapılmasını konuştuklarını ifade ederek şunları söyledi: “Yönetim olarak Eğirdir’de nasıl bir uluslar arası bir organizasyon yapabiliriz diye konuşmalar yapıyoruz. Eğirdir’e uluslar arası bir organizasyon yakışır ama, konaklama sıkıntısı var gibi gözüküyor. Bizler buraya bin sporcuyla geliriz ama Eğirdirin Konaklama kapasitesinin arttırılması lazım” dedi.

 

Elit Erkek kategorisinde birinci olan Emir Aracı Eğirdir parkurunun çok zevkli ve güzel geçtiğini, hedefinin Avrupa şampiyonu olduğunu ifade etti.

Elit Kadın kategorisinde birinci olan Özlenen İpek Günad, yüzme etabının çok zevkli geçtiğini, bisiklet etabının rüzgarlı geçtiğini, koşu etabı da çok zevkliydi. Hatta en güzel parkurdu”  dedi. Günad, bundan sonraki hedefinin Avrupa yarışmaları olduğunu, orada da ilk 10’a girmeyi hedeflediğini belirtti.

Bugün sabah 7.30’da başlayan yarışmalar hala daha devam ediyor.

Eğirdir Triatlon Türkiye Kupası yarışları ilk gün programı saat 17.00’de yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap