Üniversite Öğrencilerinden Temiz Çevre Etkinliği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Üniversite Öğrencilerinden Temiz Çevre Etkinliği
Haberin Tarihi: 16.8.2023 11:20:34 - Okunma Sayısı:515 defa okundu.

“Doğayı temiz tutalım ki, temiz bulalım”

“Doğayı temiz tutalım ki, temiz bulalım”

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN TEMİZ ÇEVRE ETKİNLİĞİ

Eğirdir’de 45 kişilik yabancı uyruklu öğrenci göl kıyılarında ve plaj mahallesinde temizlik yaptı.

 Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)’nde eğitim alan 45 kişilik yabancı uyruklu üniversite öğrencisi Eğirdir Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne bağlı Çevre Temizlik Birimi ve Park ve Bahçeler Birimi’nin çalışmalarına destek verdiler.

Farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Üniversite öğrencileri yanı sıra Eğirdir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Pınar Kesiktaş, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne bağlı olan Çevre Temizlik Birimi, Park ve Bahçe Birimi 20 kişilik personel ile birlikte katıldı. Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erhan Savran, Destek Hizmetleri Müdürü Gamze Göksu da çalışmalara destek verdi.

Etkinlikte dikkat çeken doğal yaşam alanı olan mesirelik alanlar, insanlar tarafından doğaya atılmış çöpler ile kirletildiği, çöplerin gelişi güzel etrafa bırakıldığı, çöp konteynerlerine bırakılmadığı gözlendi. Doğayı temiz tutalım ki, temiz bulalım’ çevre temizliği etkinliği sonrasında ‘Sıfır Atık Parkı’na gelinerek ‘renkli dünyalar renkli düşler’ adına öğrenciler ile birlikte parkta bulunan kanaletlere doğal resimler eklenerek farkındalık oluşturuldu.

- Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap