Büyük Taarruz'da Ve 30 Ağustos Zaferi'nde Eğirdir'in Yeri Ve Önemi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Büyük Taarruz'da Ve 30 Ağustos Zaferi'nde  Eğirdir'in Yeri Ve Önemi
Haberin Tarihi: 28.8.2023 11:17:08 - Okunma Sayısı:587 defa okundu.

Recep BOZKURT yazdı...

BÜYÜK TAARRUZ'DA VE 30 AĞUSTOS ZAFERİ'NDE  EĞİRDİR'İN YERİ VE ÖNEMİ

 

Eğirdir yalnız güzel değil çok değerli ve önemli bir yerleşim  yeridir.Pek bilinmez ama bu toprakların VATAN olmasında konumu ve kurumları nedeniyle çok önemli katkısı olan yörelerimizin başında gelir. Kurtuluş Savaşı'nda Karadeniz'in yiğit kasabası İNEBOLU ne ise Akdeniz'de EĞİRDİR'in yiğitliği, görevi ve işlevi de odur... Çünkü Eğirdir; bu toprakların bizlere sonsuza kadar VATAN kalmasını sağlayan Batı Cephesi'nde yapılan Büyük Taarruz,Başkomutanlık Meydan Savaşı ve 30 AĞUSTOS ZAFERİ'NİN CAN DAMARLARI VE ÖZGÜRLÜK YOLLARI İLE CEPHE GERİSİ DAYANAKLARININ EN GÜÇLÜ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU.

Büyük Taarruz öncesi yapılan Güvenlik ve Savunma Planlarında Askeri Coğrafyanın  "İmtidat-ı Hudut"u* kabul edildiğinden de hayati derecede önem kazandı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

(Nedenlerini merak edenler, Eğirdir Belediyesi'nce ve İzzet TIĞLI Ailesince  yayınlanan KURTULUŞ SAVAŞI'NDA EĞİRDİR ve DÜN BUGÜN YARIN EĞİRDİR adlı kitaplarımızı okuyabilirler)

*-Sonuna kadar savunulacak askeri alanlar için kullanılan bir tanım.

- Recep BOZKURT

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap