"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU"
Haberin Tarihi: 29.8.2023 12:39:11 - Okunma Sayısı:581 defa okundu.

"Zafer Yolculuğu İle Barışa Doğru" Yolculuk Başlıyor

"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU"

YOLCULUK BAŞLIYOR

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılında bereketli ilçemiz göller bölgesinin incisi, yeşille mavinin buluştuğu “Cennetabad” yedi renkli Eğirdir Gölünde “Üç Ekip Tek Yürek” -"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU" parolasıyla bu heyecan verici, maceralı yolculuk başlayacak.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, Spor'un zihinsel ve fiziksel sağlığımız için oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak "Sporun kişisel gelişime olan muazzam katkısının yanında toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlaması, ulusal ruhun ve aile bağların güçlendirilmesi gibi sosyal ve toplumsal davranışların gelişmesinde de önemli katkıları vardır." dedi. Bu bağlamda 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılında Eğirdir Gölünde “Üç Ekip Tek Yürek” -"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU" parolasıyla heyecan verici, maceralı bir yolculuk başlayacağını belirten Çelebioğlu konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılında bereketli ilçemiz göller bölgesinin incisi, yeşille mavinin buluştuğu “Cennetabad” yedi renkli Eğirdir Gölünde “Üç Ekip Tek Yürek” -"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU" parolasıyla bu heyecan verici, maceralı yolculuk başlayacak. Ekibin tek kadın kano sporcusu Nüşabe Paşazade gündüzleri gölün iç kıyılarını kano ile, ekip arkadaşlarından triatlon sporcusu Gökhan Güneri koşarak, bu topraklarda doğan gururumuz dağ bisikleti milli sporcumuz, Mustafa Emirhan Taşdemir karadan bisikletle Eğirdir Gölünün çevresini dolaşacak. Akşamları ise doğanın koynunda çadır açarak geceyi geçirecekler. Zafer Bayramı 30 Ağustos günü saat 11.30 kordon boyunda start verilecek, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yine kordon boyu saat 14.30'da Spor; kardeşlik, dostluk ve barış sloganı ile sosyal proje tamamlanacak.

Eğirdir Belediyesinin kıymetli destekleri ile 150 km’lik göl çevresini 3 gün boyunca karbon izi bırakmadan, doğa ile ahenk içinde, gölün muazzam kıyılarını, köylerini, tarihini keşfederek, yeşil ve mavi vatanımızı tanıtarak, Eğirdir Gölünü dikkat çekmek ve kurumasını engellemek bunun yanında 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Dünya Barış Gününün önemine değinmek adına yapılan sosyal projemizi siz değerli halkımızın desteği ve birlikteliği ile hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.

Bu özenle hazırlanmış projenin 3 gönüllü vefakar ve cefakar kahraman sporcularını yalnız bırakmamak için uğurlama ve karşılama bölümünde tüm duyarlı halkımızı bekliyoruz."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap