"Zafer Yolculuğu İle Barışa Doğru" Yolculuk Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Zafer Yolculuğu İle Barışa Doğru" Yolculuk Başladı
Haberin Tarihi: 30.8.2023 14:41:12 - Okunma Sayısı:664 defa okundu.

Eğirdir Gölü'nde “Üç Ekip Tek Yürek” -"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU" isimli maceralı yolculuk start aldı.

"Zafer Yolculuğu İle Barışa Doğru"

YOLCULUK BAŞLADI

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılı kutlamaları kapsamında Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün organizesiyle yedi renkli Eğirdir Gölünde “Üç Ekip Tek Yürek” -"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU" isimli maceralı yolculuk start aldı.

Ekibin tek kadın kano sporcusu Nüşabe Paşazade gündüzleri gölün iç kıyılarını kano ile, ekip arkadaşlarından triatlon sporcusu Gökhan Güneri koşarak, Sarıidris’li dağ bisikleti milli sporcu, Mustafa Emirhan Taşdemir karadan bisikletle Eğirdir Gölünün çevresini dolaşacak.

Sporcular, 150 km’lik göl çevresini 3 gün boyunca karbon izi bırakmadan, doğa ile ahenk içinde, gölün muazzam kıyılarını, köylerini, tarihini keşfederek, yeşil ve mavi vatanımızı tanıtarak, Eğirdir Gölünü dikkat çekmek ve kurumasını engellemek adına bu etkinliği gerçekleştirecekler.

Sporcular, 1 Eylül Dünya Barış Gününde Spor; kardeşlik, dostluk ve barış sloganı ile sosyal projeyi tamamlayacaklar.

Uğurlama töreniyle sporcular yola çıktı…

“Üç Ekip Tek Yürek” -"ZAFER YOLCULUĞU İLE BARIŞA DOĞRU" etkinliğin uğurlama töreni bugün saat 11.30’da Kordon boyunda gerçekleşti. Uğurlama törenine; Kaymakam Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, ilçe protokolü, Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları, Ispartalı milli atletler ve vatandaşlar katıldı.

Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kano sporcusu Nüşabe Paşazade şunları ifade etti:

“Biz üç ekip ve tek hedefi olan, sporu yaşam biçimimiz olarak sürdürmeye çalışan naçizane dostlarınınız. Eğirdir coğrafi yapısıyla muhteşem bir yer. Ve ben şahidim ki yaşanılan coğrafya insanların karakterlerine, yaşantılarına da yansıyor. Muhtemelen bu güzel kentin insanı da iyi kalpli ve coğrafyası kadar güzel insanlar. Bu özel projede sizlerle buluştuğumuz için gerçekten çok mutluyuz.

Sosyal projemizin Eğirdir’de olmasını istemimizin sebebi; yeşil çevresiyle doğa harikası olan Eğirdir’İ bir kat daha güzelleştiren Eğirdir Gölü hep bizimle olsun dikkatini çekmek istedik. Eğirdir’den Zafer Yolculuğu ile Barışa Doğru” sosyal projemiz 30 Ağustos Zafer Bayramımızın günü olması dolayısıyla projemize ayrı bir renk kattı.30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Değinmek istediğimiz bir önemli konu da Finishi yapmayı planladığımız gün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Toplumları düzenli spor yapmaya davet ediyoruz ki, çevre iletişimimiz daha iyi olsun birbirimizi daha iyi tanıyalım kavga etmeyelim. Ulusal boyutta ise sporun ulusal ruha barışçıl bir dayanışma örneği göstererek savaştan uzaklaşmamızı sağladığı gerçeğinden yola çıkarak toplumsal davranışların olumlu gelişeceği görüşünde olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Nüşabe Paşazade, “biz üç ekip tek yürek Eğirdir Gölünü 3 gün boyunca karbon izi bırakmadan, doğa ile ahenk içinde, gölün muazzam kıyılarını, köylerini, tarihini keşfedeceğiz” diyerek konuşmalarını tamamladı.

Konuşmanın ardından Nüşabe Paşazade, Gökhan Güneri ve Mustafa Emirhan Taşdemir Eğirdir gölü ve çevresini dolaşmak için yola çıktı.

- EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap