Dağlıca'da Hain Pusu... 15 Askerimiz Şehit Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dağlıca'da Hain Pusu... 15 Askerimiz Şehit Oldu
Haberin Tarihi: 7.9.2015 10:57:00 - Okunma Sayısı:1472 defa okundu.

Türk Milletini yasa boğan şehit haberlerine ne yazık ki bir yenisi daha eklendi.

Dağlıca'da Hain Pusu… 15 Askerimiz Şehit Oldu

Türk Milletini yasa boğan şehit haberlerine ne yazık ki bir yenisi daha eklendi.

Hakkari Dağlıca'da PKK tarafından yapılan mayınlı saldırı sonucu 15 askerimiz şehit oldu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Saldırıda 15 asker şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre akşam saatlerinde Dağlıca Yeşiltaş Karakolu'na bağlı birlikler karakol istikametinde ilerlediği sırada, PKK terör örgütü 100 metre aralıklarla döşediği mayınları Yeşiltaş Köyü yakınlarında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Meydana gelen patlamalar sonucu 2 kobra aracının parçalattı. 15 asker şehit oldu.

Olayda yaralanan askerlerden 6'sı Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.. Yaralı ve şehit sayısında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Güvenlik güçlerinin, bölgede hava destekli operasyon başlattığı bildirildi.

Şehit ve yaralıların olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari'de hastanelerde hareketlilik yaşandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör saldırısının ardından havalanan F-16 ve F-14 uçakları ile terör örgütüne yönelik ilk etapta hedeflenen 10 nokta bombalandı.

Genelkurmay'dan Dağlıca Açıklaması:

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "06 Eylül 2015 günü Dağlıca - Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda 3 adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap