AİLE DESTEK MERKEZLERİ KADINLARA YUVA OLUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AİLE DESTEK MERKEZLERİ KADINLARA YUVA OLUYOR
Haberin Tarihi: 28.12.2023 11:58:12 - Okunma Sayısı:323 defa okundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında tüm Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Aile Destek Merkezleri (ADEM) kadınlara yuva oluyor.

AİLE DESTEK MERKEZLERİ KADINLARA YUVA OLUYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında tüm Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Aile Destek Merkezleri (ADEM) kadınlara yuva oluyor. Aile Destek Merkezleri dezavantajlı kadınların; psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonlarını sağlamaya yönelik faaliyet gösteriyor. Çeşitli alanlarda beceri kurslarının yer aldığı ADEM'lerde kurs gören kadınlara İŞKUR tarafından günlük ücret ödemesi de yapılıyor.

Bu kapsamda Isparta Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü’nün katkılarıyla 2023 yılı Mart ayında Bağlar mahallesinde açılan Aile Destek Merkezi’nde düzenlenen kurslarda eğitim alan kadınlar yıl sonu sergisi açtı.

Vali Aydın Baruş da beraberindeki kurum müdürleriyle sergiyi gezerek kursiyer kadınlarla bir araya geldi. Dikiş ve el işi kurslarında kadınların ortaya çıkardığı ürünleri inceleyen Vali Baruş, merkez bünyesinde bulunan kreşteki çocuklarla bir süre sohbet etti.

Merkezde yürütülen çalışmalardan dolayı kadınlara ve eğitimcilere teşekkür eden Vali Baruş, toplumun en önemli öğesi olan aile kurumunun korunması için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Vali Baruş yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu merkezlerin açılmasındaki amaç; özellikle madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, çocukların ihmal ve istismarın önüne geçilmesi amacıyla 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında kalan ailelerimizin hem sosyoekonomik durumlarının düzeltilmesi hem sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerinin sağlanması konusunda kendilerine katkı sunmak. Burada sadece kadınlarımız eğitim almıyor aynı zamanda çocuklarımız da kreş hizmetinden istifade ediyor. Burada aileye yönelik bir hizmet veriliyor. Bu merkezlerin açılmasındaki amaçlardan birisi de ailelerin güçlendirilmesi. Buraya gelen kadınlarımızın sadece mesleki beceriler kazanması değil. Şu ana kadar burada toplam 3 dönem halinde 6 kurs verildi. İnşallah burada eğitim alan kadınlarımız ve eğitim gören çocuklarımız, toplumsal entegrasyon yönünde çok daha avantajlı bir durumda olarak hayatlarına devam edecekler. Toplumda yalnız yaşamadığımızı, çevremizde gerçekten mağdur durumda olan sosyal hayata katılmada zorluklar çeken aileler olduğunu çok iyi bilmemiz lazım ki onlara yardımcı olalım, ellerinden tutalım. Onların hem istihdama katılması hem de sosyal hayatta aktif bir şekilde yer almaları için elimizden geleni yapalım. Ben mezun olan kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum. Allah başarılarını arttırsın. Allah evlatlarına sağlık, huzur versin, aileleri huzurlu olsun. Temel amacımız bu, aileyi güçlendirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Burada önemli olan aile bütünlüğünün; toplum için ne kadar önemli olduğunu iyi kavramak aynı zamanda kişisel hayatımızın, kişisel huzurumuzun sağlanması ve sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi için de ne kadar önemli bir kurum olduğunun farkında olmak.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap