Eğirdir'in Zaman Tüneli Ve Güçlü Yankısı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'in Zaman Tüneli Ve Güçlü Yankısı
Haberin Tarihi: 11.1.2024 10:32:28 - Okunma Sayısı:651 defa okundu.

Ali Sinan yazdı

EĞİRDİR'İN ZAMAN TÜNELİ VE GÜÇLÜ YANKISI

Eğirdir Akın Gazetesi, 11 Ocak 1971 tarihinde Kesiktaş yokuşunun hemen başında ufak bir matbaada yayın hayatına başladı. O günden bu yana, Eğirdir'in demokratik yolculuğunda önemli bir rol oynayarak, kentin tarihine ve günlük demokrasisine damga vurdu. Gazetenin 53 yıllık serüveni, Eğirdir'in zaman tünelinde iz bırakarak güçlü bir yankı oluşturdu.

Bu uzun soluklu yolculuk, Gazetenin kurucusu Ali Sinan'ın vizyonu ve ilkeleriyle şekillendi. Gazetenin ilk sayısından itibaren belirlediği "Demokrasi Yolunda Günlük Tarafsız Milliyetçi Gazete" sloganı, Eğirdir'in demokratik atmosferine katkı sağladı. Bugün AKIN, kentteki gelişmeleri tarafsız, güvenilir ve etkili bir şekilde aktararak, yerel hafızanın önemli bir parçası haline gelmiştir.

Gazetenin gücü, sadece basılı bir yayın olmaktan öteye geçmiştir. AKIN, zaman içinde bir arşiv görevi üstlenerek kentin geçmişine ışık tutmaktadır.Her sayfası özenle saklanan AKIN, gelecek nesillere Eğirdir'in kültürünü, yaşanmışlıklarını ve hikayelerini aktaracak bir hazine olarak karşımızda durmaktadır.

AKIN’ın kentimizin günlük demokrasisindeki etkisi de göz ardı edilmemelidir. Eğirdir AKIN, kentteki sorunları tarafsız bir bakış açısıyla ele alarak çözüm süreçlerine herhangi bir çekincesi ya da beklentisi olmadan katkıda bulunmaktadır. Kurucumuz Ali Sinan’ın öğrettiği gibi“Kırılmayı göze alarak eğilmeden, vekalemimizi kimseye satmadan” bu zor görevini güçlü kadrosu ve hemşerilerimizden aldığı cesaret ile sürdürmeye devam etmektedir.

Eğirdir AKIN, sadece Eğirdir'de değil, tüm dünyada kentin tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır. Hem basılı gazete olarak hem de dijital platformlarda yayın yaparak, Eğirdir'in sesini geniş kitlelere duyurmaktadır. Gazetenin ulusal ve uluslararası alandaki etkinliği, kenti daha geniş bir perspektifte tanıtmak ve anlatmak adına kritik bir rol oynamaktadır. AKIN, bilgiye hızlı ve güvenilir bir şekilde erişimi sağlayarak, kentin dinamiklerini ve potansiyelini geniş kitlelere aktarmaktadır.

Bu ailede yetişmekten, bu çınarın gölgesinde soluk almaktan her zaman gurur duydum. Gördüğüm tek kara lekesi olmayan sayfalar, her seferinde umudumu diri tutan birer rehber oldu. Bu vesile ile yol gösterenimiz, kurucumuz dedem Merhum Ali Sinan’ı minnetle anarken, tüm bu değerleri kulağıma fısıldayan, görgü ve tecrübesi ile ışığım olan değerlim, biricik babannem Huriye Sinan’a saygılarımı sunuyorum.

AKIN’ın yeni yaşını büyük bir mutluluk ve onur ile kutlamamızı sağlayan,

Tamı tamına 40 senedir yoluna dimdik devam eden Gazetemiz İmtiyaz Sahibi, önderim, rol modelim, ATAM Abdullah Kemal Sinan’a,

27 yıldır her gece ve gündüz AKIN’a çocuklarından ayırmayacak biçimde emeğini veren, her zaman gurur duyduğum Yazı İşleri Müdürümüz, örnek insan Annem Nilgün Sinan’a,

AKIN’a alın terleriyle can veren güzel yürekli Emel Turan Kartal, Sezer Eryiğit’e,

AKIN’ı var eden tüm emekçilerine, yazarlarına ve bilhassa yıllardır takip ederek yalnız bırakmayan değerli okurlarına şükranlarımı iletiyorum.

Eğirdir'in zaman tünelinde ve günlük demokrasisinde 53 yıllık iz bırakan bu güçlü yankı, gelecek kuşaklara da ilham olmaya devam edecektir…

Saygılarımla;

- Ali SİNAN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap