KAYMAKAM ADEM ÇELİK’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM ADEM ÇELİK’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI
Haberin Tarihi: 6.2.2024 11:08:39 - Okunma Sayısı:329 defa okundu.

Tüm Eğirdirli hemşehrilerimin ve İslam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.

KAYMAKAM ADEM ÇELİK’İN “MİRAÇ KANDİLİ” MESAJI

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür.

Miraç Hadisesi, bizlere, en sıkıntıya düştüğümüz zamanda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini göstermiştir.

Bugün hem 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız depremlerin yıl dönümünü hem de Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Miraç Kandili’ni idrak ediyoruz.

Acı depremin yıl dönümünde hem acıları paylaşmak hem de manevi duygularımızı yoğunlaştırmak için bir fırsat olan Miraç Gecesi’nde bir yanda yaşadığımız acıları ve kayıpları anarken, diğer yanda birlik ve dayanışma içinde geleceğe umutla bakmamız gerektiğini hatırlıyoruz.

Ayrıca Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın bir an önce özgürlüğüne kavuşarak Filistinli Müslüman kardeşlerimizin içinde bulundukları zorlu süreçten bir an evvel kurtulmalarını ve feraha ermelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Miraç Kandili vesile ile bir kez daha deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza sağlık, milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum. Tüm duamız Yüce Allah’ın bir daha böyle acıları ülkemize, Milletimize, Devletimize ve tüm insanlığa yaşatmamasıdır. Bu vesile ile depremin her anında depremzede vatandaşlarımızın maddi ve manevi yanında olan, onlara varlıkları ile güç katan tüm Eğirdirli hemşehrilerimin ve İslam Âlemi’nin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.

AdemÇELİK

Eğirdir Kaymakamı

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap