TÜRK HAVA KURUMU 99 YAŞINDA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TÜRK HAVA KURUMU 99 YAŞINDA
Haberin Tarihi: 16.2.2024 11:22:08 - Okunma Sayısı:515 defa okundu.

Türk Hava Kurumu (THK) ’nun kuruluşunun 99’ncu yıldönümü Eğirdir’de de kutlandı.

TÜRK HAVA KURUMU 99 YAŞINDA

Türk Hava Kurumu (THK) ’nun kuruluşunun 99’ncu yıldönümü Eğirdir’de de kutlandı.

THK’nun 99’ncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla THK Eğirdir Şubesi tarafından bugün saat 11.00’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

İstikbal göklerdedir şiarıyla çalışmalarını sürdüren Türk Hava Kurumu bugün 99 yaşına girdi.

Türk Hava Kurumu Eğirdir Şubesi Başkanı Abdurrahman Sinap, THK’nun 99’ncu yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

16 Şubat 1925 tarihinde bizzat M.KEMAL ATATÜRK ‘ün direktifleriyle kurulan Kurumumuzun 99’ncu kuruluş yıldönümü kutlu olsun. İnşallah Bir yıl sonra 100 ncü yılımızı kutlayacağız.

Savaştan çıkmış bir ülkenin çok daha öncelikli sorunları varken Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK‘ün İSTİKBAL GÖKLERDEDİR şiarıyla Kurumumuzun kurulmasının gerekçesini bugün çok daha iyi anlıyoruz. Çünkü Göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar.

Ey Türk Genci! Kısa zamanda gökte seni bekleyen yerini alacaksın. Yoksa o yeri başkaları istila eder ve işte o zaman bu ülke ve Ulus elden gider.

Kurulmuş olduğu 1925 yılında Ülkemizin içerisinde bulunduğu yokluklara ve imkansızlıklara rağmen; Kuruma gönül vermiş olan 382 şubesi ile Şube Başkanlarımızın ve yönetimlerinin hiç bir şekilde karşılık beklemeden, yılmadan bıkmadan ve usanmadan fedakarca görev yaptıklarını bilmekteyiz.

100’ncü yılımızı önümüzdeki yıl kutlayarak kurucusunun gösterdiği yolda Ülkemize ve Milletimize hep birlikte hizmet etmenin gururunu yaşayacağımızı belirtmek istiyorum.

Bu vesile ile 99’ncu kuruluş yılımız kutlu olsun.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap