ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI
Haberin Tarihi: 24.2.2024 09:45:04 - Okunma Sayısı:282 defa okundu.

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

ISPARTA VALİSİ AYDIN BARUŞ’UN
BERAT KANDİLİ KUTLAMA MESAJI

 

Cenab-ı Hakk'ın (cc) rahmet ve merhametinin yeryüzüne sağanak olup yağdığı, günahlardan kurtuluşa vesile olan Berat Gecesi’ni idrak etmenin engin huzurunu yaşamaktayız.

Mukaddes geceler iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz için şüphesiz büyük bir fırsattır. Ramazan ayının müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Cenab-ı Hakk'ın (cc) rahmet ve mağfiretine nail olabilmek bakımından müminler için muazzam fırsatlar sunmaktadır.

Bu gece, Yüce Allah (c.c.)’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği müstesna bir gecedir. Berat Gecesi’nin ve Şaban Ayı’nın kalplerimize ilham ettiği manevi huzuru yürekten hissederek hakkımızın geçtiğini düşündüğümüz kimselerden helallik almak, fakir ve kimsesizlere el uzatmak ve gariplerin gönüllerini hoş ederek dualarını almak bu gecenin önemine mana katacak faziletli bir davranış olacaktır.

Muhterem Isparta Halkımızın, Aziz Milletimizin ve İslam Âlemi'nin Berat Gecesi'ni tebrik ediyor, bu mukaddes gecenin İslam Dünyasına huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.

Aydın BARUŞ

Isparta Valisi

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap