Vali Baruş, Kadınların Talep Ve Önerilerini Dinledi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Baruş, Kadınların Talep Ve Önerilerini Dinledi
Haberin Tarihi: 8.3.2024 14:35:43 - Okunma Sayısı:250 defa okundu.

Isparta Valisi Aydın Baruş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta Valiliği’nde kadınlarla bir araya geldi.

VALİ BARUŞ, KADINLARIN TALEP VE ÖNERİLERİNİ DİNLEDİ

 

Vali Aydın Baruş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta Valiliği’nde kadınlarla bir araya geldi. Buluşmada Isparta’da faaliyet gösteren kadın dernekleri üyelerini ve kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kadınları konuk eden Vali Baruş, konuklarına çiçek takdim ederek günlerini kutladı.

Buluşmada Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında kadınlarımızın rolü vazgeçilmezdir diyen Vali Baruş şöyle konuştu: “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Gerçekten bugün şunu gururla söyleyebiliriz ki, Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında kadınlarımızın rolü vazgeçilmezdir. Kadın hayatın ta kendisidir. Kadın olmasaydı hayat olmazdı çünkü çocuklarımızı dünyaya getiren, onları büyüten ve toplum içerisinde bire fert olarak var olmalarını sağlayan ana unsur kadınlardır. Yaşamının her safhasında, erkek bir kadına ihtiyaç duyar. Bu bazen anne olur, bazen eş olur. Eğer kadınların sabrı olmasaydı, dünya tam bir savaş alanı hâline gelirdi. Kadın, hayattaki en değerli varlığını kaybettiğinde, vatan ve millet uğruna şehit verdiğinde bağrına taş basandır. Türk toplumuna baktığımızda kadının rolünün inkar edilemez ve çok önemli olduğunda yakinen görüyoruz. Büyük İstiklal Mücadelesini başardıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadının Türk toplumdaki bu rolünü çok iyi bilerek gereken reformları gerçekleştirmiş ve kadının ön planda yer alması, toplum içerisindeki rolünün artırılması için tüm düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Atatürk’ün şu sözü, kadınların hayatımızdaki payını açıkça göstermektedir. ‘Dünyada her şey kadının eseridir.’ Bu özleyişten gereken anlamı çıkarabilirsek, bizler de kadınlara gerektiği değeri ve kıymeti toplum içerisinde verebiliriz. Atatürk’ün 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermesi, Türk kadının dünya üzerinde örnek bir rol üstlenmesine vesile olmuştur. Biliyorsanız ki yapılan yasal düzenlemeler çerçevesinde kadınların toplum içerisindeki rollerini daha olumlu hale getirmek ve ekonomik sosyal hayatta onların daha aktif rol almalarını sağlamak için çok ciddi düzenlemeler hayata geçirildi. Bugün kadınımız özellikle istihdam olanakları açısından birçok meslekte erkeklerin önüne geçtiğini; görebiliriz. Bu kadar reformlara bu kadar düzenlemelere rağmen maalesef hâlâ mağduriyete uğrayan kadınlarımız olduğunu görmek bizleri üzmektedir. Kadınlarımızın uğramış olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için devletimizin her türlü imkanı seferber edilmiş durumdadır. Ama eğer kadınlarımıza karşı olumsuz davranışlar devam ederse bundan toplum olarak en büyük zararı da bizlerin göreceğimizi hiçbir zaman unutmayalım. Çünkü kadının şiddet gördüğü, kadının mağduriyete uğradığı bir ailenin devam ettirilmesi maalesef mümkün olmamaktadır”

Vali Baruş ardından konuklarıyla uzun süre sohbet ederek derneklerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı, kadınların talep ve önerilerini dinledi.

Program sonrasında Isparta Valiliği’nde görev yapan kadın personelin odalarını tek tek gezerek çiçek takdim eden Vali Baruş çalışanların gününü kutladı.

- Isparta Valiliği

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap