ISPARTA’DA AV SEZONU KAPANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA’DA AV SEZONU KAPANDI
Haberin Tarihi: 13.3.2024 10:44:21 - Okunma Sayısı:496 defa okundu.

2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca, 03.03.2023 tarihi itibariyle ülke genelinde av sezonu kapandı. Av sezonu dışında avlanmanın kesinlikle yasak olduğu bildirildi.

ISPARTA’DA AV SEZONU KAPANDI

2023-2024 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca, 03.03.2023 tarihi itibariyle ülke genelinde av sezonu kapandı. Av sezonu dışında avlanmanın kesinlikle yasak olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili olarak Isparta Tarım ve Onman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3.maddesine dayanılarak toplanan Merkez Av Komisyonu Kararına göre 2023-2024 Av Dönemi bölgemizde 26.08.2023 tarihinde başlamıştı. Alınan karar uyarınca genel ve devlet avlaklarında Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde), yaban domuzu avı için ise ilave olarak Salı günü de avlanma faaliyeti yapılmıştır. 2023-2024 Av Dönemi 03.03.2023 tarihi itibariyle kapanmıştır.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan bu dönemde avlanmak yasaktır. Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamıştır. Avın açılacağı Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri yasak olup, özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması gerekmektedir. Bu hususlara uymayanlar hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüklerimizce yasal işlemler uygulanacaktır. Av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı bu dönemden, avın açılacağı Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri yasak olup bu dönemde av koruma kontrol faaliyetleri etkin bir şekilde sürdürülecektir. 2024-2025 Av Dönemine ilişkin av sezonu için avlanmaya ilişkin gerekli kararları almak üzere Merkez Av Komisyonunun 2024 yılının en geç mayıs ayı sonuna kadar toplanması planlanmaktadır. Alınacak kararın resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır. Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması büyük önem arz etmektedir.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap