Çanakkale Şehitleri Minnetle Yad Edildi…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Çanakkale Şehitleri Minnetle Yad Edildi…
Haberin Tarihi: 18.3.2024 14:14:44 - Okunma Sayısı:310 defa okundu.

Türk milletinin tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Eğirdir'de etkinlikler düzenlendi. Şehitlerimiz dualarla anıldı.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ MİNNETLE YAD EDİLDİ…

Türk milletinin büyük mücadelesi sonunda istikbalimizin yol haritası olan ve tarihe eşsiz bir kahramanlık destanı olarak geçen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109’ncu Yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle andık.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı bugün saat 09.30’da Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Garnizon Komutanlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şube Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi.

Buradaki program ise saat 10.00’da İstiklal marşımızın söylenilmesi ile başladı.

GÖKTAŞ: “ÇANAKKALELER SONSUZA DEK GEÇİLEMEYECEK”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı P. Ütğm. Kenan Göktaş yaptı.

Göktaş konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:  “Bugün 109 yıl önce 18 Mart 1915’te şanlı ordumuzun Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, tüm dünyaya gösterdiği destansı bir zaferin, Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümüdür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarını emsalsiz fedakarlıklarıyla kazanılan bu zafer milli mücadelemize ilham verirken Türkiye Cumhuriyeti Liderliğine giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale Zaferi biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağrına basan cepheye uğurlayan cefakâr anaların ve o anaların elini öperek “Hakkını helal et, şefkatli anam, canım feda olsun kutsal vatana” sözleriyle karşılık veren yiğit ve kahraman Mehmetçiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yazdığı destandır. Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gerektiğinde vatanı için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden 7’den 70’e kadın-erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güçle Kurtuluş Savaşını başlatmışlar ve işgal altındaki vatan topraklarını kurtararak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır.

Ülkemizin bugün ulaştığı seviye başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta teröristle mücadelede ve sınır ötesinde icra edilen harekatlarda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin eseridir. Asil milletimizin var oluşunun birlik ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri olan şehitlerimizin manevi varlıkları tarih ve millet bilincinin korunmasında ve sahip olduğumuz milli ve manevi değerlerimizin genç nesillere aktarılmasında en değerli hazinedir. Şehitlerimizin aziz hatıraları nesilden nesile sonsuza dek yaşatılacaktır. Aziz şehitlerimizin yüreklerimizde yaktıkları ateş, vatanımıza yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza, tükenmez gücümüze sonsuz kaynak teşkil etmektedir. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki Çanakkaleler sonsuza denk geçilemeyecek. Gökkubbe’den ay yıldızlı al bayrak hiç inmeyecek. Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olmaya devam edecektir” dedi.

Konuşmanın ardından Eğirdir Müftülüğü tarafından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi ve şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

ANMA PROGRAMI MAREM’DE YAPILDI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında özel anma programı MAREM konferans salonunda yapıldı.

Bu yıl ilçemiz okullarından; Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu – İrfan Kaynak Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü anma programı MAREM toplantı salonunda saat 11.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İrfan Kaynak Ortaokulu Müdürü Hakan Gürfidan yaptı.

Ney eşliğinde “Zulmü Alkışlayamam” isimli şiirin seslendirilmesinin ardından “Çanakkale’de Gölge Bir Yer” isimli tiyatro izlenildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü programı “Eğirdir’li Şehitlerimiz” isimli gösteririnin izlenilmesinin ardından sona erdi. Asker, polis kıyafetleri eşliğinde Eğirdir’li şehitlerimizin resimleri ile tek tek sahneye çıkan öğrenciler, gösterinin finalinde “KALBİMİZDESİNİZ” tablosu oluşturdu. Öğrencilerin bu gösterisi programı izleyenlere zaman zaman duygulu anlar yaşattı ve büyük alkış aldı.

Program resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

- EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap