ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI!
Haberin Tarihi: 26.3.2024 12:03:44 - Okunma Sayısı:255 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, bilimsel araştırma ve yenilik alanında önemli bir başarıya daha imza attı.

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ, BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI!

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, bilimsel araştırma ve yenilik alanında önemli bir başarıya daha imza attı.

TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209/B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem sonuçları açıklandı.

ISUBÜ'den yapılan açıklamada: "TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209A ve 2209B projeleri kapsamında, ISUBÜ 2023 yılı 2. dönem başvuru sonuçlarına göre, önceki dönemlere göre destek almaya hak kazanan proje sayısında önemli ölçüde artış gösterdi. 2209 A projelerine başvuru sayısı 141’den 305’e, alınan destek sayısı 74’den 154’e çıkarken üniversiteler sıralamasında 20. sıradan 12. sıraya yükselme başarısı gösterdi. Bu başarı, Üniversitemizin akademik kadrosunun ve öğrencilerinin bilimsel araştırmalara olan yoğun ilgisi ve adanmışlığının bir yansımasıdır. Bu gelişim bizlere genç araştırmacıların bilim dünyasına katkıda bulunmalarını teşvik edildiğini ve onlara araştırma geliştirme süreçlerinde önemli deneyimler kazandırmalarında önemli bir adım atıldığını gösteriyor. Bu başarının, üniversitemizin gelecek dönemlerde de benzer ve daha büyük başarılara imza atacağının bir göstergesi olduğu görülmektedir.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak, bilimsel araştırma ve yenilikçilik ruhunu her zaman canlı tutmayı hedefliyoruz.  Üniversitemiz adına tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize ilham kaynağı olacak ve onları daha büyük başarılara doğru motive edeceğine olan inancımız tamdır. Bu önemli başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi ve projelerde yer alan herkesi tebrik eder; bilimsel araştırma alanındaki çalışmalarımızın devamında daha fazla başarıya ulaşmayı dileriz. Geleceğin bilim insanları, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde yetişiyor!" denildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap