BAKAN YARDIMCISI TUZCUOĞLU EĞİRDİR’E GELDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKAN YARDIMCISI TUZCUOĞLU EĞİRDİR’E GELDİ
Haberin Tarihi: 27.3.2024 17:12:50 - Okunma Sayısı:534 defa okundu.

Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu Eğirdir’e geldi.

BAKAN YARDIMCISI TUZCUOĞLU EĞİRDİR’E GELDİ

     Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu Eğirdir’e geldi.

     31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Isparta ilini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, Eğirdir’e yapılan yatırımlar ve Eğirdir Gölü ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

     Bugün saat 13.30’da Eğirdir’e gelen Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nu Eğirdir Belediyesi önünde; Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Belediye Başkan Adayı Mustafa Özer, Isparta Çevre Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, Eğirdir Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Kadın kolları üyeleri, partililer ve belediye personeli karşıladı.

     Ak Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu’nun Eğirdir, Gelendost, Yalvaç, Şarkikaraağaç ilçelerini ziyaret edeceğini belirterek, belediyelerin Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iletişim halinde olduğunu söyledi. Zabun, Eğirdir Belediyesi işçilerinin 4 aylık maaşlarının ödendiğini bunun Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığının büyük katkısı olduğunu da sözlerinde ifade etti.

     Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu Eğirdir’de doğalgaz belli bir sürece gelmiş. Yapılan çalışmalardan dolayı bir takım çevre düzenlemelerinde sıkıntı olmuş onları yapacağız. İnsanlarımız hem doğalgaz konforuna kavuşmuş olacaklar hem de bozulan yerlerin yeniden yapılması konusunda işbirliğimiz devam edecek. Vatandaşımız tozdan topraktan kurtulacak. Eğirdir’e ilk etap TOKİ çalışması yapıldı. Bu çalışmalarımızın ikinci etabını yapacağız. Eğirdir’de TOKİ hamlelerimizi sürdüreceğiz. 

     Eğirdir’de millet bahçesi projemiz var. Belli bir noktaya kadar çalışmalarımızı yaptık. İnşallah bu alanımızı da önümüzdeki dönem  yapıp, halkımızla buluşturmayı planlıyoruz.

    Eğirdir’de İmaret Mahallesinin tapu sorunu olduğunu ifade eden Refik Tuzcuoğlu, “İmaret Mahallesindeki vatandaşlarımızın tapu sorununu biliyoruz. Genel müdürümüzle görüştüm, problemin ortadan kaldırılması için çalışmalarımız olacak” dedi.

     Tuzcuoğlu, Belediyeye ait Soğuk hava deposu üzerine yapılacak olan GES yatırımı için iller bankasıyla görüşmeler yapıldığını ifade etti. Tuzcuoğlu, Şimdiye kadar desteklerimiz oldu, inşallah yeni dönemde de desteklerimiz, hizmetlerimiz devam edecek dedi.

Eğirdir Gölünü Gözümüz gibi Koruyacağız…

     Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, Eğirdir Gölünün korunması konusunda da bir açıklama yaptı. Eğirdir Gölü bu bölgenin bir incisi. Bu doğal güzelliği doğru muhafaza etmek ve burada bulunan nimetlerden istifade etmek gerekiyor. Eğirdir’i koruyacağız, gölü koruyacağız, doğayı koruyacağız. Eğirdir eşsiz bir yer” diyen Tuzcuoğlu, tasarruflu su kullanımının da önemine vurgu yaptı.

     Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu daha sonra ilçeden ayrılarak Gelendost ve Şarkikaraağaç ilçelerine gitmek üzere yola çıktı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap