Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 23.4.2024 11:04:51 - Okunma Sayısı:146 defa okundu.

2024 Yılının 2. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığında Isparta Valiliği’nde yapıldı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2024 Yılının 2. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığında Isparta Valiliği’nde yapıldı. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, üniversite temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu ile iş ve meslek odası temsilcileri katıldı. 

İl Sağlık Müdürlüğü’nün sekretaryasını yaptığı kurulda 2024 yılının ilk üç ayında yürütülen faaliyetlerle ilgili kurul üyeleri bilgilendirildi.  

Toplantının açılış konuşmasında bağımlılıkların insan iradesini sınırlayan en önemli unsurların başında geldiğini belirten Vali Baruş sözlerine şöyle devam etti: “Bağımlılıkla mücadele aynı zamanda geleceğimizi de ilgilendirmekte. Çünkü bağımlılığın en fazla etkilediği ve en fazla zarar verdiği kesimlerin başında çocuklarımız ve gençlerimiz geliyor. Onların bağımlılıktan uzak tutulması ve bu bağımlılık tuzağına düşmemesi için kurul bünyesinde yapılan çalışmalar ve kurulda alınan kararlar çerçevesinde ilgili kamu kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın yürütmüş olduğu çalışmalar son derece önemli. İşte bu kurulun ana gayesi bu çalışmaları koordinasyon altında yürütmek, Valiliğimiz başkanlığında birbiriyle entegre etmek ve umulan neticelerin daha hızlı ve verimli bir şekilde alınmasını sağlamak. Bağımlılıkla mücadelede hepimize önemli roller düşüyor. Gerek bu toplumun birer ferdi olarak gerekse de temsil ettiğimiz kurumların başındaki insanlar olarak bunu büyük bir ciddiyetle yürütmemiz gerekiyor. Bu çalışmalarda özellikle farkındalık oluşturma ve eğitim çalışmaları başta gelmek üzere diğer toplumu aydınlatıcı, toplumun değişik fertlerine, değişik kesimlerine ulaşmayı sağlayacak eğitim çalışmaları da son derece önemli. Bağımlılıkla mücadelenin önemli koşullarından birisi olarak da bağımlılık yapıcı maddeleri, topluma yasa dışı bir şekilde menfaat bekleyerek yaymak isteyen kişilere ve çevrelere karşı da yaptığımız mücadele. Emniyet ve Jandarma bünyesindeki kaçakçılıkla ve organize suçlarla şube müdürlükleri öncülüğünde yürütülen mücadele de son derece önemli. Bu mücadelede özellikle sivil toplum kuruluşlarımıza, mahalle muhtarlıklarımıza, köy muhtarlıklarımıza da çok önemli roller düşmekte. Toplumun nabzını tutan insanlar olarak toplum içerisinde bu tehlikeyi bu bağımlılık tehlikesini yaymak isteyen ve bunu çıkar karşılığı toplumun özellikle gençler başta olmak üzere birçok kesimini zehirlemek isteyen ve bunu yayarak maddi çıkar elde etmek isteyen çevrelere karşı bu mücadeleyi mahalle halkıyla köy halkıyla birlikte vermek, muhtarlarımızın da görevi.” 

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Yeşilay, bağımlılıklarla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında birer sunum gerçekleştirdi. 

- Isparta Valiliği

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap