ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI
Haberin Tarihi: 23.4.2024 13:10:58 - Okunma Sayısı:307 defa okundu.

ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

ÇOCUK BAYRAMI EĞİRDİR’DE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Eğirdir Stadyumunda büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bugün saat 10.00’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık ve Belediye Başkanı Mustafa Özer’in gösteri grupları, ilk ve ortaokul öğrencileri ve Eğirdir’lilerin bayramını kutlamaları ile başladı.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak çocuklara seslenen Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol: “Sevgili Çocuklar; sizler bizim aydınlık yarınlarımız, ümidimizsiniz. Büyük Türkiye idealimize sizlerle ulaşacağız” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Erol konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Millî iradenin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 104’ünci yıl dönümünü ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mart 1920 tarihinde Ankara’da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. Böylece Milletvekili seçimleri ve meclisin açılış çalışmaları başlamış; 21 Nisan’da Atatürk’ün genelgesi ile meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara’ya gelmesi istenmiştir. Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi tam 104 yıl önce bugün yani; 23 Nisan 1920’de Ankara’da açılmıştır.

23 Nisan’ı ulusal bayram yapan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açılmış olmasıdır. 23 Nisan 1920, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

23 Nisan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman ecdadımızın, yedi düvele meydan okudukları İstiklal Harbi'nin komuta merkezi olmuş yüce Meclisimizin doğum günüdür.

23 Nisan; yüksek millet iradesini, her tür irade ve gücün üzerinde saymış bir vizyonun, Cumhuriyet yolunda attığı ilk adımdır.

23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir.

Orduları dağıtılan, toprakları işgal edilerek tahkir edilmek istenen milletimiz, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih etmiş; çoluk çocuk, kadın erkek, genç ihtiyar demeden bağımsızlığı için tek vücut olarak hareket etmiş ve kanını son damlasına kadar akıtarak Trakya ve Anadolu’yu, verdiği İstiklal Harbi ile kendisine ebedi vatan kılmıştır.

Büyük fedakarlıklar gösteren çelik yürekler sayesinde oluşturulan TBMM, dünyaya, devletimizin temel taşlarının ‘milletimizin kayıtsız şartsız egemenliği’ esasında temellendiğini ilan etmiştir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan ve Anadolu halkının kendi kendine teşkilatlandığını bizzat gözlemleyen Mustafa Kemal Paşa, halktan aldığı destek ve ilhamla milli mücadelenin her safhasını planlamış, ordudan önce meclis kurarak, zaferi, ‘hukuk ve meşruiyet’ temelleri üzerinde yeşertmiştir. Gazi Paşa hem meclisin ilk başkanı hem cephede yeni ordunun başkomutanı; ilk meclisin vatansever milletvekilleri de hem cephede asker hem mecliste görev ifa eden ebedi kahramanlarımızdır.

İşgal altındaki bir yurttan, tüm dünyaya, Türk Milleti'nin karar ve kararlılığını haykıran 1'inci Meclisin tüm kahramanlarının aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.  

Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 104 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelli ettiği yer olmaya devam edecektir.

Milli Egemenliğimizin ilanını, geleceğimiz olan çocuklarımıza bayram olarak armağan eden büyük Atatürk'ün verdiği mesajı iyi anlamak zorundayız. Ecdadımızın canıyla, kanıyla yeniden kazandığı ve bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı, çok daha yükselmiş ve müreffeh bir şekilde, evlatlarımıza devretmek zorundayız.

Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolüdür. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların çalışkanlığı ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır.

23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.

Türkiye ve dünya siz çocuklarla güzel. Sizinle güzelleşmeye, gelişmeye ve iyileşmeye devam edecek.

Sevgili Çocuklar; sizler bizim aydınlık yarınlarımız, ümidimizsiniz. Büyük Türkiye idealimize sizlerle ulaşacağız.

Şan ve şerefle bir asrı geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" düsturuyla milli egemenliğimizin tecelli ettiği yer olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki milletvekillerini, istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz bütün kahramanlarımızı, rahmetle ve minnetle yad ediyor ve ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum.”

Necdet Erol’un konuşmalarının ardından alan gösterilerine geçildi.

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programını Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu koordinasyonunda hazırlandı.

Öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırlamış olduğu alan gösterilerinde finalinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından “ATA 23 Nisan” koreografisi  oluşturuldu. Öğrencilerin bu gösterisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Özel öğrenciler de etkinlikte yerini aldı…

Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Ortaokulu ve ilçemizin diğer okullarında eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler de 23 Nisan etkinliklerinde yerini aldı. Öğrenciler koşu yarışmasına katıldı. Heyecanlı geçen yarışmada kıyasıya mücadele edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Halk Oyunları ekibinin gösterisi, 23 Nisan koro ekibinin birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler.

Program çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap