SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi
Haberin Tarihi: 27.4.2024 10:29:08 - Okunma Sayısı:158 defa okundu.

Görme engelli öğrencilerin fen derslerinde yer alan kazanımları, akranlarıyla eşit şartlarda öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projede, yenilikçi öğretim teknoloji ve materyallerin geliştirilmesi ön görülüyor.

SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seraceddin Levent Zorluoğlu yürütücülüğünde geliştirilen “Sekizinci Sınıf Görme Engelli Öğrencilere Dokun-Duy-Öğren Modeliyle Fen Kavramlarının Öğretimi: Sci-Tutor Mobil Uygulaması ve Dokunsal Kitap” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Görme engelli öğrencilerin fen derslerinde yer alan kazanımları, akranlarıyla eşit şartlarda öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan projede, yenilikçi öğretim teknoloji ve materyallerin geliştirilmesi ön görülüyor. Proje kapsamında görme engelli öğrencilerin ihtiyaçları ve öğretim programı kazanımları dikkate alınarak geliştirilecek olan mobil uygulama ve dokunsal kitap ile okul dışında öğretmenden bağımsız ve öğrencilerin kendi öğrenme hızlarında bireysel olarak öğrenmeleri desteklenecek.

Proje ekibinde, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Demirer ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Kırboyun Tipi, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Aslan, Ankara Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Savaş Takan, Atatürk Üniversitesi Dr. Arş. Gör. Dilek Teke araştırmacı olarak yer alıyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap