MUSTAFA ÖZER'DEN AKIN GAZETESİNE ÖZEL RÖPORTAJ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MUSTAFA ÖZER'DEN AKIN GAZETESİNE ÖZEL RÖPORTAJ
Haberin Tarihi: 4.5.2024 14:43:40 - Okunma Sayısı:401 defa okundu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Eğirdir Belediye Başkanı seçilen Ak Partili Mustafa Özer, duygu ve düşüncelerini Eğirdir’in tek gazetesi Akın Gazetesi ile paylaştı.

MUSTAFA ÖZER'DEN AKIN GAZETESİNE ÖZEL RÖPORTAJ

31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli idareler genel seçimlerinde Eğirdir Belediye Başkanı seçilen Ak Partili Mustafa Özer, duygu ve düşüncelerini Eğirdir’in tek gazetesi Akın Gazetesi ile paylaştı.

Eğirdir Akın Gazetesi sahibi Abdullah Sinan ile birlikte tarihi Dündar Bey Medresesinde özel bir röportaj gerçekleştiren Başkan Özer, “Eğirdir’in sorunlarını, Eğirdir halkı ile çözeceğiz. Eğirdir’i hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in mazbatayı alıp göreve başlamasının henüz bir ay olmasına rağmen, Eğirdir’de farklılar gözlemlendiğini ifade eden Gazeteci Abdullah Sinan: “Çiçeği burnunda yeni Belediye Başkanı Sayın Mustafa Özer ile birlikteyiz. Kendisini tekrar tebrik ediyoruz. Seçileli henüz bir ay oldu. Eğirdir’de bir ay içerisinde büyük değişikliklerin olduğunu fark etmemek mümkün değil. Kendileriyle küçük bir söyleşi yapmak istedik. Bugün ilk vaatlerinden biri olan küçük ekmeği 6 liradan, büyük ekmeği 12 liradan halkımızın yararına, satışa sundular” bu konudaki değerlendirmelerini cevabını veren Mustafa Özer, “Öncelikle bu özel röportajı bizimle gerçekleştirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum. Biz tüm halkımızın bildiği gibi seçim vaatlerimiz arasında şu anda 20 liradan satılan ekmeği 12 liradan, 10 liradan satılan ekmeği de 6 liradan satmaya kıymetli Eğirdir’li hemşehrilerimize söz vermiştik. Bugün itibariyle bu hizmete başladık. Çok mutluyuz, gururluyuz. Bugünü ben gerçekten çok önemsiyorum. Çünkü değerli halkımızdan güzel dönüşümler alıyoruz. Çok pozitif tepkiler alıyoruz. Bu hizmeti vermenin canı gönülden mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

2024 YILI SONUNA KADAR DOĞALGAZI OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK

Gazeteci Abdullah Sinan’ın 2024 yılında Eğirdir’in bütün mahallelerine doğalgaz gelecek mi? sorusunu yanıtlayan Başkan Mustafa Özer; “Sevgili halkımıza seçim vaatlerimiz arasında 2024 yılı içerisinde doğalgazı verme sözünü vermiştim. Tabi ki Eğirdir’li hemşehrilerimiz her şeyin en güzelini, en iyisini hak ediyor. BOTAŞ ile yapılan ihale sonucunda ön protokolle beraber 2024 yılı içerisinde boru hattı ilçemize kadar gelecek. Boru hattının ilçemize gelmesiyle birlikte Pınar Pazarı, Taştepe bölgesinden başlayıp doğalgazımızı ilçe merkezine kadar çekeceğiz. BOTAŞ Boru hattının ilçemize gelmesi ile birlikte çok hızlı bir aksiyon alıp hızlı bir şekilde doğalgazımı vermeyi planlıyoruz. Ben de Eğirdir’in doğalgaz olmayan bir mahallesinde oturup yaşan bir kişiyim. Ben de doğalgaza açım. İnşallah 2024 yılı içerisinde ilçemde doğalgaz olmayan mahalle kalmamak şartıyla vermeyi planlıyoruz. Bu hizmetimizi de rabbim bize nasip eder. Biz Eğirdir’li hemşehrilerimiz için sonuna kadar elimizi, başımızı, gövdemizi de taşın altına koyduk” diye cevap verdi.

EĞİRDİR BELEDİYESİNİN HEM BORCU VAR HEM DE ALACAĞI VAR

Abdullah Sinan’ın  tüm Türkiye belediyelerinde  olduğu gibi Eğirdir Belediyesinin de borcunun olup olmadığı, Eğirdir Belediyesi kiracılarından alacağı var mı? sorusuna da cevap veren Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer: “…Evet tüm belediyelerde olduğu gibi Eğirdir belediyemizin de hem borçları var, hem de alacakları var. Biz buraya serzeniş yapmaya gelmedik, hizmet yapmaya geldik. Ben kişilik olarak da zoru seven bir kişiyim. Zoru başarmayı da her zaman bilmişimdir. Allah’ın izniyle de bu zoru başaracağım. Şöyle ki belediyemizin belirli borçları var, belirli bir alacakları var. Biz alacaklarımızı almaya gayret göstereceğiz, borçlarımızı da ödemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

EĞİRDİR GÖLÜ’NÜ ÇOK ÖNEMSİYORUM…

2025 YILI SONUNA KADAR İLÇEMİZİN SU ŞEBEKE HATTINI SIFIRDAN YENİLEYECEĞİZ

Eğirdir Gölündeki su seviyesinin önemli derecede azaldığını, kritik kod seviyesinin altında olduğu sorumuz üzerine cevap veren Başkan Özer: “Bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi Eğirdir Gölümüz. Ben de gölün karşısında oturan bir insan olarak, Eğirdir’de doğup, Eğirdir’de büyümüş bir kişi olarak Eğirdir Gölü’nün sorunlarını önemsiyorum. Eğirdir Gölü bizim ortak sorunumuz, ortak sevdamız, ortak çıkarımız. Kısacısı Eğirdir Gölü bizim her şeyimiz. Eğirdir Gölü ile ilgili milletvekillerimizin yapmış olduğu bir çalışma var. Aksu bölgesindeki su kaynağını Eğirdir Gölümüze aktarılması ile ilgili bir çalışma yapıldı. 29 Mart’ta ihalesi yapıldı. Hızlı bir şekilde boru hattı döşenip bu suyun bir kısmı boğazava sulamasına, bir kısmını da ben özellikle istedim; çünkü orada çok temiz bir su kaynağı var ilçemiz içme suyu şebekesine, kalan kısmını da gölümüze akıtılması suretiyle  en azından gölümüzün su seviyesini korumak veya su seviyesini yükseltilmek adına güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum. Biliyorsunuz ki Eğirdir’imizin içme suyu şebekesi çok eski. Yıpranmış bir şebekemiz var. Bu bağlamda çok ciddi su kesintileri, temiz suya ulaşılmasında zorluklar yaşıyoruz. 2025 yılı sonuna kadar ilçemizin su şebeke hattını sıfırdan yenileyeceğiz. Bundan sonra değerli vatandaşlarımız evlerinde içme suyu kalitesinden faydalanacaklar” dedi.

FEN LİSESİ’NİN ARSASI İÇİN ÇABALARIMIZ VAR

Abdullah Sinan’ın iki yıl önce Eğirdir’li hemşehrimiz Hüseyin Erdoğmuş tarafından Eğirdir’e Fen Lisesi kazandırılması planlanan ve protokol imzalanmasına rağmen, hala daha yer tahsisi yapılmadığını, bir arpa boyu yol alınamadığı sorusu üzerine cevap veren Başkan Mustafa Özer: “Hüseyin Erdoğmuş ağabeyimiz Eğirdir’in yetiştirdiği çok büyük değerlerden bir tanesi. Kendisi Türkiye’de 27’nci sırada vergi rekortmeni. Eğirdir’imize çok büyük bir Fen Lisesi kavuşturmak istiyor. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Tabi ki seçim çalışmalarımızın en önemli çalışmalarından bir tanesi de Fen lisesiydi. Arsa için birkaç çalışmamız var. Biz istişareye açığız. Sevgili bağışçımız için en güzel bir yer ayarlayalım. 5-10 dönüm değil en az 30 dönüm bir yer ayarlayalım. Çünkü Hüseyin Erdoğmuş bey “Ben Türkiye’nin en güzel Fen Lisesini Eğirdir’e yapmak istiyorum” dedi. Bizler de üç beş arsa üzerinde yoğunlaşmış durumdayız. İnşallah önümüzdeki süreçte temelini atarız diye düşünüyorum. İstişarelere her zaman açığız. Hemşehrilerimizin önerdiği yerlere de açığız. Çünkü biz Eğirdir sevdalısıyız. Bizim önceliğimiz Eğirdir, Eğirdir gölü, gençlerimiz, öğrencilerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız. Bunu hep birlikte başarmak istiyoruz” dedi.

SUBAY LOJMANLARI EĞİRDİR MYO’YA TAHSİS EDİLMELİ…

Abdullah Sinan’ın “Yazla mahallesinde atıl vaziyette bulunan Subay lojmanlarının Vergi Dairesi’ne tahsis edildiğini, buraya Vergi Dairesi Müdürlüğü yapılacağını” sorması üzerine bu konudaki görüşlerini paylaşan Mustafa Özer, “Bildiğim kadarıyla bu yerler Milli Emlak tarafından iki yıllık olarak tahsis ediliyor. Bu yerimiz mal müdürlüğüne tahsis edilmiş durumda. Fakat ben kişisel olarak buna cevap vermem gerekiyorsa orası bir bütün olarak değerlendirilmeli. Hepimizin bildiği gibi orada bir Meslek Yüksek Okulumuz var. Bence orayı da içine katıp, aradan geçen bir yol var, hatta arka tarafında da depreme dayanıklı olmayan eski bir Kapalı Spor Salonu tesisimiz var. Bence bunların hepsini bir araya getirip, bütünleştirerek Meslek Yüksek Okuluna devriyle beraber Eğirdir’imize çok güzel bir MYO kampüsü kazandırmış oluruz. Eğitime, öğrencilere çok büyük destek veriyorum. Bunun böyle olmasını istiyorum” dedi.

Eğirdir Akın Gazete sahibi Abdullah Sinan röportajları için Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’e teşekkür ederek, bu tür söyleşilerin zaman zaman yapılması temennisinde bulundu.

Röportaj yapmaktan duyduğu memnuniyetini belirten Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer: “Bu güzel sohbeti bize sağladığınız için kıymetli hemşehrilerimize bir mesaj vermek adına bu güzel ortamı oluşturduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Ayda bir kez yaptıklarımızı vatandaşlarımıza aktarılması konusunda, eksiklerimiz var mı? ne yapabiliriz? Anlamında her daim devam etmek istiyorum. Halkla iletişimimizin devam etmesinden yanayım. Halkımıza en kalbi duygularımla şükranlarımı, sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Samimi duygularıyla sorularımıza cevap veren Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’e teşekkür ediyor, başarılı çalışmalar diliyoruz.

-EMEL TURAN KARTAL-

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap