EKO-BİR Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EKO-BİR Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 6.5.2024 18:05:38 - Okunma Sayısı:459 defa okundu.

Birlik Başkanı Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer Oldu

EKO-BİR MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BİRLİK BAŞKANI EĞİRDİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÖZER OLDU

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR)’in 2024 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Birlik Başkanlığına Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer seçildi.

Gündemin Eğirdir Gölü olduğu toplantıda, bütün belediye başkanları ve muhtarlar, Eğirdir Gölü’nün korunması konusunda fikir birliğine vardılar.

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR)’in Olağan toplantısına; Isparta İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Fesci ve Muhammed Samed Nayır, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Sarıidris Belediye Başkanı Osman Özdemir, Senirkent Büyükkabaca Belediye Başkanı Mustafa Durmuş, Yalvaç Hüyüklü Belediye Başkanı Kadir Minnet, EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, Gelendost Mal Müdürü ve EKO-BİR saymanı Veli Hoban, yanı sıra köy muhtarları katıldı.

EKO-BİR’in olağan kurul toplantısı Divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Başkanlığa tüzük gereği en yaşlı belediye başkanı olan Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal getirildi.

Divan heyetinin oluşturulmasıyla Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.

EKO-BİR’de Yeni Yönetim Belirlendi…

 Gündemin üçüncü maddesi gereğince Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirildi. Tek aday olarak gösterilen Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, birlik başkanı olarak seçilirken,

  1. Meclis Başkan Vekilliğine Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen, 2. Meclis Başkan Vekilliğine Senirkent Belediye başkanı Hüseyin Baykal ,

Asil Katip Üyeliklerine; Sarıidris Belediye Başkanı Osman Özdemir, Serpil Köyü Muhtarı Ahmet Şenol,

 Yedek Katip Üyeliklerine; Yılgıncak Köyü Muhtarı Hayrettin Şenol, Beydere Köyü Muhtarı Ali Dalfidan,

 Encümen üyeliklerine; İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Fesci, İl Genel Meclis Üyesi Muhammed Samed Nayır, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, Senirkent Büyükkabaca Belediye Başkanı Mustafa Durmuş ve Çay Köyü Muhtarı Veysel Akkulak getirildi.

Plan Bütçe Komisyon üyeliklerine ise; Yalvaç Hüyüklü Belediye Başkanı Kadir Minnet, Akdoğan Köyü Muhtarı Mehmet Sağdur, Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı, Balkırı Köyü Muhtarı Adil Özdemir ve Akdağ Köyü Muhtarı Halil Şahin oy birliği ile seçildi.

2023 yılı kesin bütçenin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Toplantıda Sorkuncak Köyü Muhtarı Muhammet Ali Ertürk ve Yukarı Gökdere Köyü Muhtarı Ahmet Sarı’nın bir takım istek ve talepleri oldu. Yapılacak olan ilk encümen toplantısında bu konuların gündeme getirileceği sözü verildi.

Başkan Özer: “Vahşi Sulama Yapanları Kolluk Kuvvetlerine Bildirelim”

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR)’in Başkanı Mustafa Özer, “Hepimizin ortak değeri Eğirdir Gölü. Bütün Belediye başkanlarımızla görüşüp istişare yaptık. İkili ilişkilerimizi kullanıp Ankara’da en güzel şekilde EKO-BİR’i, gölümüzü temsil etme konusunda görüşmeler yaptık. Burada hepimize büyük işler düşmekte. En önemlisi de şu ki; oymuş, buymuş gözetmeksizin vahşi sulama yapan kişileri kolluk kuvvetlerimize bildirmemiz gerekiyor. Eğirdir Gölü hepimizin göz bebeği. Gölün değerini bilmemiz lazım. Hep birlikte el ele verip gölümüzü kurtaracağız” dedi.

Toplantı fikir alış verişi ile sona erdi.

-EMEL TURAN KARTAL-

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap