ISVAK’TA BAKA RÜZGARI ESTİ… (1. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK’TA BAKA RÜZGARI ESTİ… (1. Bölüm)
Haberin Tarihi: 7.5.2024 16:02:45 - Okunma Sayısı:295 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISVAK’TA BAKA RÜZGARI ESTİ… (1. Bölüm)

                                    Zeki TARHAN – ANKARA

        Geçtiğimiz hafta, takvimler 4 Mayıs cumartesi gününü gösterirken, BAKA (=T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ) Başkent Ankara’ya bir “çıkartma” yapmış ve İç Batı Akdeniz’ in önemli ve de etkin bir NGO’ su / Düşünce Üretim Merkezi olan ISVAK’ ta bir RÜZGÂR estirmişti.

       …Ve saatler 13.00’ ü gösteriyordu. Ankara’da yaşayan Isparta’ lı / Göller Yöresi insanı hemşerilerimiz, 31 yıl öncesinin ( 1 ) kasımında; ISPARTA EVİ’ ne hoş geldiniz” diyerek açılışını yaptığı, 9. Cumhurbaşkanımız DEMİREL’ in kurucu onursal başkanı olduğu ISVAK’ tayız.

      Konferans Salonumuz, tamamıyla dolmuştu. Isparta’ dan gelen misafirlerimiz BAKA temsilcileri; Genel Sekreter Volkan GÜLER, Isparta İl Koordinatörü Öznur PARMAKSIZ ve BAKA Uzmanı Erol KAVAS, yapacakları konuşmalar ve hazırladıkları sunumlarla, girişimcilerimizin Isparta’ da yapacakları yatırımlardan ne tür teşvikler alacaklarını, nelerden yararlanacaklarını, Isparta’ nın sosyo ekonomik ve sosyo kültürel kalkınması yönünde, BAKA’ nın katkılarıyla nasıl istihdam ve katma değer yaratabileceklerini anlatacaklardı…

                                                        ***

    ISVAK Genel Sekreteri Erdal SARAÇOĞLU, etkinliğin akışının nasıl bir formatta olacağını ve iki bölümden oluşacağını söylerken, BAKA temsilcilerini de tanıtıyordu. Ve etkinliğin açış konuşmasıyla birlikte BAKA rüzgârının esintileri gelmeye başlamıştı…Açış Konuşmasını ISVAK Başkanı Kemal BATTAL yapıyordu. Ve BATTAL’ dan satırbaşları şöyleydi:

  • Bu toplantıyı, ISVAK Yönetimi talep etmedi, teklif Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA)’ dan geldi.
  • Bu durum; Isparta’ nın da içinde olduğu ( T61 ) Bölgesinin kalkınması için, faaliyetler gösteren BAKA’ nın Isparta’ ya yatırımcı çekebilmek için, Isparta dışında da proaktif çalışmalar yaptığını göstermektedir.
  • Genel amacı; ülkemizin kalkınması ve toplumun refahının artırılması olan bu gayretleri nedeniyle, BAKA Genel Sekreteri Volkan GÜLER ve çalışma arkadaşlarına, ISVAK Yönetim Kurulu adına takdir ve teşekkürlerimi    Bizler de Isparta’ ya yatırım yaparak gelişmeye katkı sağlayabiliriz…
  • Bugünkü birlikteliğimize, sadece Ankara’ da ki Isparta’ lı iş insanlarımızı veya iş hayatı ile ilgili hemşerilerimizi davet ettik.
  • Isparta dışında yaşayan her Isparta’ lı, POTANSİYEL ISPARTA YATIRIMCISIDIR!!! 
  • Doğduğumuz ve büyüdüğümüz coğrafyaya duyduğumuz özlem, bizleri Isparta’ ya daha çok gitme gerekçesi yaratmaya yönlendirmektedir
  • ISPARTA’ YA YATIRIM; DAHA FAZLA ISPARTA’ DA OLMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR GEREKÇEDİR!!!
  • Şahsım olarak, sadece dini bayramlarda gidebildiğim Isparta’ ya daha çok bağlanmak ve daha çok gidebilmek için YATIRIM YAPMAYA KARARLIYIM.
  • İş insanları olarak, Dünyada ve ülkemizde daralma beklentilerine giren ekonomide varlığımızı sürdürebilmenin yolu, şirketlerimizi küçültmek değil, rekabetçi yeni yatırım veya ticari faaliyetlerle büyütmektir.
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sayın Fatih KACIR ve Kalkınma Ajansları ile sanayi bölgelerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Oruç Baba İNAN bu dönemde büyük bir şanstır. Kendilerinin yoğun çalışmalarını yakından izliyorum…
  • Bugünkü bilgilendirmenin; tüm iş insanlarımıza ve hemşerilerimize, Isparta’ ya yatırım yönünde yeni ufuklar açacağına inanıyorum…
  • Bunun ötesinde; BAKA’ nın yatırım ve işletme aşamalarından da iş insanlarımıza, her açıdan katkı sağladığını biliyoruz.
  • BAKA yetkililerine tekrar takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum…

YARIN :

ISVAK’ DA “BAKA” NIN ESTİRDİĞİ RÜZGÂR NASILDI?

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap