KALE ÖNÜNE "ATATÜRK" HEYKELİ DİKİLECEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KALE ÖNÜNE "ATATÜRK" HEYKELİ DİKİLECEK
Haberin Tarihi: 15.8.2013 10:51:00 - Okunma Sayısı:2025 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal'in bir heykelinin tarihi Eğirdir Kalesi önüne dikeleceği bildirildi.

KALE ÖNÜNE “ATATÜRK” HEYKELİ DİKİLECEK

 

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in bir heykelinin tarihi Eğirdir Kalesi önüne dikeleceği bildirildi.

            Dün gazetemizi ziyaret eden eski belediye başkanlarımızdan Tacettin Gencay, emekli tarih öğretmeni hemşehrimiz İbrahim Sarıdaş ve işadamı hemşehrimiz Ahmet Usul ile birlikte öncelikle ziyaret ettiğimiz Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz, ATATÜRK heykelinin, Kaleönü meydanına (trafo binasının bulunduğu yer) dikilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü söyledi.

            Resmi törenlerde Çınaraltı meydanındaki Atatürk Anıtı’nda özellikle trafik açısından karmaşanın yaşandığını belirten Kaymakam Yılmaz “Çınaraltında bulunan Atatürk Anıtı aynen yerinde duracak, resmi törenler Kale önündeki anıtın önünde gerçekleştirilecek” dedi. Kaymakam Yılmaz’ın açıklamalarından sonra aynı heyet Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral’i makamlarında ziyaret etti.

            Ziyaret sırasında konuşan emekli tarih öğretmeni hemşehrimiz İbrahim Sarıdaş kendisinin, Tacettin Gencay’ın ve Abdullah Sinan’ın İstiklal Savaşı Gazisi torunları ve Ahmet Usul’ün de İstiklal Savaşı Şehidi torunu olduğunu dile getirerek, dedelerine verilen İstiklal madalyalarını onurla taşıdıklarını söyledi.

            Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz yanısıra Eğirdir Genç İşadamları Derneği Başkanı hemşehrimiz Abdullah Karaca’nın da bulunduğu ziyaret sırasında, Başkan O. Nuri Özmeral’in “Atatürk heykeli, 29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayramı öncesinde Kale önü meydanına dikilecek...” ifadeleri üzerine, 10. Yıl Marşını ayakta söyleyen İbrahim Sarıdaş, makamda bulunanlar tarafından alkışlandı.

            Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinlerin alındığını ve Belediyemizce satın alınan boydan duruşlu yaklaşık 3 m. yüksekliğindeki, ATATÜRK Heykeli’nin Eğirdir’e geldiğini belirten başkan Özmeral, heykelin şu an trafo binasının bulunduğu yere dikileceğini, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da bitirilmesiyle önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirileceğini açıkladı.

            Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Köprübaşı mevkiinde bulunan Halil Üstün heykeli civarında da çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını, karayolu planlarının netleşmesi için bugüne kadar bırakılan Köprübaşı’ndaki parkın da Eğirdir’e yakışır bir hale getirileceğini söyledi.

            4m. kaide üzerine, 2m. çaplı “Eğirdir Elması”nı tanıtan maketin Köprübaşı’na veya Akpınar yolu kavşağına konulacağını da belirten Özmeral daha sonra restorasyonu sürdürülen tarihi Eğirdir Hamamı çalışmaları ile ilgili olarak yerinde bilgi verdi ve hamamın bu yıl sonuna doğru hizmete girmesinin planlandığını ifade etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap