TUİK "Mülteci İstatistikleri Konferansı"na ev sahipliği yapıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TUİK "Mülteci İstatistikleri Konferansı"na ev sahipliği yapıyor
Haberin Tarihi: 7.10.2015 16:22:00 - Okunma Sayısı:1236 defa okundu.

Türkiye İstatistik Kurumu “ULUSLARARASI MÜLTECİ İSTATİSTİKLERİ KONFERANSI"NA ev sahipliği yapıyor

TUİK "Mülteci İstatistikleri Konferansı"na ev sahipliği yapıyor

 

            Türkiye İstatistik Kurumu  “ULUSLARARASI MÜLTECİ İSTATİSTİKLERİ KONFERANSI"NA ev sahipliği yapıyor

             7-9 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya'da düzenlen "Mülteci İstatistikleri Konferansı"  ile ilgili bilgi veren Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, şunları söyledi:

            “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Eurostat, Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ve Norveç İstatistik Ofisi ile ortaklaşa olarak 7-9 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya'da "Mülteci İstatistikleri Konferansı" düzenlenmektedir.

            21 uluslararası kuruluş ve 27 ülkeden toplam 58 üst düzey yetkili katılım sağlamıştır.

            Konferansın amacı, mülteci istatistiklerinin ulusal istatistik sistemlerine nasıl daha iyi dahil edileceğini araştırmaktır. Teknik deneyim alışverişi, en iyi uygulamaların paylaşılması ve mültecilerle ilgili istatistiklerin derlenmesi, üretimi ve dağıtımı için uygulama kuralları ve tavsiyelerini içeren bir el kitabının geliştirilmesi için bir plan hazırlanması hedeflenmektedir.

            Konferans; mülteciler, sığınmacılar ve ülkesinde yerinden edilmiş kişilere ilişkin istatistikleri derleyen ve analizini yapan ulusal istatistik ofisleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getirmeyi hedeflemektedir.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap