YÖNETENLER SAVURGANLIK YAPMASIN!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YÖNETENLER  SAVURGANLIK YAPMASIN!
Haberin Tarihi: 16.8.2013 11:05:00 - Okunma Sayısı:1316 defa okundu.

YÖNETENLER  SAVURGANLIK YAPMASIN!

 

            Sayın Maliye Bakanımız benim gibi Mülkiye(Siyasal Bilgiler Fakültesi) mezunu. Elbette iyi bir maliyecidir. Devlet Bütçesinin açık vermemesi için uğraşması takdire değer. Çok satan gazetede vergi konularını yazan arkadaş; "Yeni vergi tasarısı ile, çok ağır vergilerin getirileceği; vatandaşların hatta memurların bile, babasından kalan bir arsayı kat karşılığı verdiğinde veya sattığında; büyük ticaret adamları gibi defter tutmak, fatura kesmek ve ağır vergiler ödemek zorunda kalacağını" ve benzer riskleri haber veriyor. Aynı yönde birçok haber, gazetelerde yazılıyor ve kulaktan kulağa söyleniyor. Bir gazete bu kötü haberi, "Memurlara ticaret yolu açılıyor" diye, tersinden yazmış. "Memur ticaret yapamaz; fakat ona bile ticari defter tutma zorunluluk ve yükü getiriliyor" diye yazmalıydı.

            *Acaba kaç binlerce vatandaş  böyle ağır vergiler ödeyince; yalnızca kendisine tahsis edilen altı uçağı bulunan bir büyük yöneticinin; yatak ve yemek odalı, misafir salonlu ve yabancı malı bir uçağı daha, tonlarca devlet parasıyla satın almasına yetecek para bulunabilir?

            *Kaç bin kişinin verdiği ve vereceği ağır vergiler;

            -Suriye işine gereği yokken bulaşmamızdan dolayı uğradığımız trilyonlarca dolar zararın ve ihracattaki kayıplarımızın...

            -Ve dahi dünyanın bizimle ilgisi olmayan en uzak ülkelerine şan olsun diye gönderilen yardım bağışlarının, yerine konmasını sağlayabilir?

            *En uygun yol, dayanılamayacak kadar ağır vergiler getirmektense; başa geçenlerdeki savurganlığın önlenmesidir. Üst makamdakilerin her biri için ayrı-ayrı ve her birine birçok en pahalı özel  uçaklar, yabancı ülkelerden satın alınmamalı. O uçaklar yalnız uçtuğu zaman değil; durduğu yerde de pahalı bakım giderlerine neden olur. Gerektiği zaman, hangisi için acilse kullanabilecekleri üç mükemmel uçak; bu ihtiyacı karşılamaz mı? Elbette karşılar. Daha fazlasını çekmeye; borçlu ülkemiz dayanamaz.

            *Dünyayı bizim dizayn edebilmemiz mümkün değildir. Hatta bırakın uzak ülkeleri; kendi çevremizi ve öz yurdumuzun içini bile, istediğimiz mükemmelliğe ulaştırabilmek için mali olanaklarımız yetmiyor! Nüfus bakımından da; askeri ve mali güç bakımından da, orta sıralardayız. Mali kaynaklar, cari açıklar ve dış borçlar bakımından çok-çok daha gerilerdeyiz. En borçlu ve cari açığı en fazla ülkeler listesinde ön sıralardayız.

            Özelleştirme hengamesiyle birçok ulusal kurumumuz satıldı. Bu sürekli özelleştirme satışları bile, devletimizi dış borç ipoteklerinden ve cari açıklardan kurtarmaya yetmedi. O işe tahsis edilmedi bile!  Belki de, borçları kapatmak hiç amaçlanmadı!

            Tasarruf etmek ve devlet parasını savurmamak yolunda; baştakiler tüm devlet görevlilerine ve vatandaşlara örnek olmalılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap