Optimist Tanıtım Semineri Sona Erdi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Optimist Tanıtım Semineri Sona Erdi...
Haberin Tarihi: 21.10.2015 10:02:00 - Okunma Sayısı:1466 defa okundu.

"Anadolu'ya Yelken Açıyoruz"projesi kapsamında, Eğirdir'de düzenlenen Optimist Tekne Tanıtım Semineri sona erdi. Seminere katılan 23 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Optimist Tekne Tanıtım Semineri Sona Erdi…        

 

            Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle geliştirilen protokol gereğince “Anadolu’ya Yelken Açıyoruz” projesinin ikinci ayağı 16-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Eğirdir’de yapıldı.

            “Anadolu’ya Yelken Açıyoruz” projesi kapsamında, Eğirdir’de düzenlenen Optimist Tekne Tanıtım Semineri  sona erdi. Seminere katılan 23 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

            Eğirdir Gölü’nün yarışlar için çok elverişliği olduğunu, Eğirdir’de Su Sporları Merkezinin kurulması için gayret göstereceklerini ifade eden Türkiye Yelken Federasyonu Anadolu Yelken Temsilcisi Arif Cüneyt Kaya: “Eğirdir Yelken sporu için çok iyi bir yer. Burada hali hazırda alt yapının olduğunu gördük. Bunun geliştirilmesi ve yarışlar düzenleyebilmek için Federasyon olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz…” dedi.

            Kaya, ayrıca bu seminere katılan öğrencilere, velilere, Eğirdir Yelken Kulübü yöneticilerine ve Eğirdir Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini dile getirdi.

            Eğirdir’de Su Sporları Merekezinin kurulması için Ankara’da temaslarda bulunacağının sözünü veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Okan Arı ise: “Eğirdir’de Su Sporları Merkezinin kurulması için her türlü yardımı yapacağım. Başka illerde yapılmış projelerin örneklerini Eğirdir’e de göndereceğim. Bunların yapılması halinde Ankara’da takip edip, Eğirdir’de Su Sporları Merekezinin kurulmasıiçin elimden gelen gayreti göstereceğim…” dedi.

            Böylesine güzel bir seminer düzenledikleri için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yelken Federasyonu yetkililerine teşekkür eden Isparta Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan ise; “Bu seminer hem bizler için, hem de yelkene gönül vermiş küçük sporcular için çok güzel oldu. Bu çalışmaların yelken sporuna olan ilgiyi artacağını düşünüyorum. Eğirdir Gölü’nde çeşitli etkinliklerin yapılması Eğirdir’i bir adım ileriye götürecektir. Federasyon yetkililerimizle çok iyi istişarelerde bulunduk. Olumlu sonuçların çıkacağını umuyoruz. Eğirdir’de yelken yarışlarının yapılması bizler için de, Eğirdir için de çok önemli…” dedi.

            3 gün boyunca ilgililerden Optimist Teknesi hakkında hem barkovizyon, hem de uygulamalı olarak eğitim alan 23 öğrenci, kurs sonunda Türkiye Yelken Federasyonu yetkililerinin ellerinden sertifikalarını aldılar.

            Türkiye Yelken Federasyonu yetkilileri ayrıca gayret ve katkılarından dolayı Isparta Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan’a, Bölge Yelken Antrenörü Ahmet Şahan’a ve Gençlik Hizmetleri İlçe Md. V. Gülnur Şahin’e de birer sertifika takdim ettiler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap