Eğirdir Belediyesinden Öğrencilere TEOG Öncesi Seminer Desteği

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesinden Öğrencilere TEOG Öncesi Seminer Desteği
Haberin Tarihi: 3.11.2015 15:58:00 - Okunma Sayısı:1740 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri tarafından Eğirdir'de eğitim gören ve TEOG sınavına girmeye hazırlanan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Etkili Ders Çalışma ve Sınava Hazırlık" isimli konferans verildi.

Eğirdir Belediyesinden Öğrencilere TEOG Öncesi Seminer Desteği

 

 

Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri tarafından Eğirdir’de eğitim gören ve TEOG sınavına girmeye hazırlanan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Etkili Ders Çalışma ve Sınava Hazırlık" isimli konferans verildi.

 

 

Eğirdir Belediyesi’nin eğitime katkısı sürüyor.  Bu bağlamda Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri tarafından Eğirdir’de eğitim gören ve TEOG sınavına girmeye hazırlanan öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı/Yazar Rukiye Orhan’ın sunumu ile, Kervansaray Düğün Salonunda "Etkili Ders Çalışma ve Sınava Hazırlık" isimli konferans verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gelişim Uzmanı Rukiye Orhan, öğrencilerin bilinç noktasında ders çalışma sistemlerini anlattı. Her öğrencinin her şeyden önce kendini tanıması gerektiğini ve hedefinin şimdiden belli olması ile başarının daha kolay yakalanacağını önerdi.

Ana konu olarak planlı çalışmanın önemi üzerinde duran Uzman Rukiye Orhan, slayt eşliğinde değişik örneklerle anlatımını sürdürdü. Halk deyişleri ile de anlatımını sürdüren Orhan’ı öğrenciler can kulağı ile dinlediler. Özellikle amacın çok önemli olduğunu vurgulayan Uzman Rukiye Orhan, azmin elden bırakılmaması üzerinde durdu ve “Taşı delen suyun kuvveti değil, sürekliliğidir.” anlamlı ifadesi ile öğrencilerin dikkatini çekti.

Çeşitli örneklerle TEOG sınavında sınav öncesinden başlayarak sınav salonuna değin öğrencinin nasıl davranması gerektiğini örneklerle anlatan Uzman Rukiye Orhan’ın konuşması bitiminde öğrenciler coşkulu alkış ile kendisini ödüllendirdiler.

Eğirdir Belediyesi sponsorluğunda sabah merkez, öğleden sonra köy okullarına sunulan TEOG sunumundan sonra öğrencilerin salondan memnun ayrıldıkları gözlemlendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap