10 KASIM'DA YİNE SİRENLER ÇALACAK...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,10 KASIM'DA YİNE SİRENLER ÇALACAK...
Haberin Tarihi: 7.11.2015 08:32:00 - Okunma Sayısı:1563 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük dahi, komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. Yılında törenlerle anılacak.

10 KASIM’DA YİNE SİRENLER ÇALACAK...

 

            Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük dahi, komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. Yılında törenlerle anılacak.

            İlk tören Anıt Park’ta gerçekleştirilecek. 10 Kasım 2015 Salı günü saat 08.55’te çelenkler Atatürk Anıtı’na sunulduktan sonra, Yüce Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için saat 09.05’te (2) dakikalık saygı duruşu esnasında araçlar sirenlerini çalacaklar, daha sonra İstiklal Marşımız okunurken gönderdeki Bayraklar yarıya indirilecek.

            Kervansaray Düğün Salonunda aynı gün saat 10.00’dan itibaren Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından hazırlanan Özel Anma programı icra edilecek.

            Kervansaray Düğün Salonundaki anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirlerin okunması, slayt gösterisi, oratoryo ve koronun ardından ödül töreni yapılacak.

            10 Kasım 2015 Salı günü bütün okullar; Milli Eğitim Bakanlığı Eğitici Çalışmalar Yönetmeliği kapsamında tüm öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla kendi bünyelerinde anma programı gerçekleştirecekler. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel teşekküller saat 09.05’te bayraklarını yarıya indirecekler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap