KAYMAKAM AKDAŞ, EĞİRDİR SAREM'İ ZİYARET ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM AKDAŞ, EĞİRDİR SAREM'İ ZİYARET ETTİ
Haberin Tarihi: 10.11.2015 10:14:00 - Okunma Sayısı:1512 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ dün saat 09.00 sıralarında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (ESAREM)'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

KAYMAKAM AKDAŞ, EĞİRDİR SAREM’İ ZİYARET ETTİ

 

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ dün saat 09.00 sıralarında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (ESAREM)’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR, Kurum hakkında Kaymakam Akdaş’ı bilgilendirdi.

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ, 9 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 09.00 sıralarında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (ESAREM)’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Şakir ÇINAR’ın karşılaması ile başlayan ziyaret; Kurum hakkında Kaymakam Akdaş’ın bilgilendirmesi ile devam etti.

            Yapımı yeni bitirilen ek binalar ve laboratuarlarda incelemelerde bulunan Kaymakam Akdaş’a, burada görevli personeller tarafından brifingler verildi.

            Ziyaret sonrasında bir açıklamada bulunan Kaymakam Abdullah AKDAŞ “Eğirdir’de kurulan kuluçkahane donanım ve teknoloji açısından Avrupa’nın en modern tesislerinden birisi. Kerevit kuluçkahanesi iki ayrı modülden oluşuyor. Bir sistemde sıcak su  balıkları ve kerevit, diğer sistemde alabalık gibi soğuk su balıkları üretilebiliyor. Kerevit kuluçkahanesi ile sağlıklı kerevit yavru üretimine başlanarak azalan doğal stokların takviye edilmesi ve göllerin kerevitle çeşitlendirilmesi sağlanacak. Ar-Ge merkezi ile aynı zamanda diğer iç su türleriyle ilgili daha detaylı yetiştiricilik çalışmaları gerçekleştirilebilecek. Bu tip laboratuarların ülkemizde ender olduğu ve üst düzey desteklenip kendilerin gerçekleştirebilmek için gerekli desteklerin verilmesi gerektiği Kaymakamlık olarak da üzerimize düşen ne varsa yapmaya her zaman hazırız”  dedi.

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü sadece Eğirdir Gölü’nde değil aynı zamanda sorumluluk alanı olarak AFYON-AKSARAY-ANKARA-BİLECİK-BURDUR-BURSA-ÇANKIRI-DENİZLİ-ESKİŞEHİR-ISPARTA-KARAMAN-KAYSERİ-KIRIKKALE-KIRŞEHİR-KONYA-KÜTAHYA-MANİSA-NEVŞEHİR-NİĞDE-UŞAK-YOZGAT   illeri göl ve sulak alanlarında da hizmet veriyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap