EĞİRDİR BELEDİYESİ?NİN 2016 BÜTÇESİ 29 MİLYON LİRA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYESİ?NİN  2016 BÜTÇESİ 29 MİLYON LİRA
Haberin Tarihi: 11.11.2015 17:10:00 - Okunma Sayısı:1723 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi Kasım atı toplantısı 3 ve 10 Kasım 2015 tarihlerinde yapıldı. İki oturumda gerçekleştirilen toplantıda Eğirdir halkını yakından ilgilendiren kararlar alındı.

EĞİRDİR BELEDİYESİ’NİN  2016 BÜTÇESİ 29 MİLYON LİRA

 

*Belediyenin 2016 bütçesi 28 milyon 600 bin lira

*Suyun tonu meskenlerde gene bir lira

*Kale önüne yapılacak yeni çarşı için son durum

*Başkana araç alımı için yetki verildi

 

            Eğirdir Belediyesi Kasım atı toplantısı 3 ve 10 Kasım 2015 tarihlerinde yapıldı. İki oturumda gerçekleştirilen toplantıda Eğirdir halkını yakından ilgilendiren kararlar alındı.

            Birinci oturumda encümene havale edilen Eğirdir Belediyesi 2016 bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Encümenin aldığı karar doğrultusunda belediyenin 2016 gelir ve gider durumu masaya yatırılarak kararda gösterilen yirmi sekiz milyon altı yüz bin liralık bütçe oylamaya sunuldu. Encümen kararı, meclisin oy birliği ile onaylandı.     

            Yine birinci oturumda görüşülen su, mezbaha, otobüs, İmar harçları ve belediye gelirler tarifesi ikinci oturumda görüşülmek üzere encümene hava edilmiş idi. İkinci oturumda encümenin aldığı kararlar tek tek okunarak meclisin görüşüne sunuldu ve encümenden çıkan karar meclis tarafından değişiklik yapılmaksızın onaylandı. Buna göre Eğirdir’de meskenlerdeki su fiyatı bir lirada kaldı.

            Ayrıca Belediyenin rutin işlerlinden fakat elzem olan su işleri için iş makinesi ve palet ile iki minibüs alınması yönünde başkana yetki verildi.

            Dilek ve temenniler bölümünde AKP Meclis Üyesi Erhan Savran, yenilenebilir enerji konusunda söz aldı. Eğirdir güneşinin uzun süreli olmasından yararlanılabileceği teklifinde bulundu. Teklife olumlu bakan Başkan Ömer Şengöl, “Sayın Savran Bey, teklifinize memnun oldum. Bu konu da bizim gündemimizde. Olaya kapalı değiliz. Ancak teknik şartlar ve ekonomik durum konusu devrede. Sizin bildiğiniz,  bu işi yapabilecek ve bizim şartlarımıza uyabilecek kuruluşlar varsa alın gelin görüşelim.” dedi.

            Görüşülen bir diğer konu da peynir pazarına yapılacak yeni çarşı oldu. Kasım ayı içinde inşaatına başlanması düşünülen proje için, Antalya Anıtlar Kurulu’nun projedeki yan yollar ile ilgili tereddütün ortadan kaldırılması için küçük bir imar değişikliği istenmesi üzerine, olayın geciktiğini belirten Başkan Ömer Şengöl, pürüzün ortadan kalkması ile birlikte kazmayı vuracaklarını söyledi.

            Meclis daha sonra sohbet havası içinde sürdü ve Başkanın oturumu kapatması ile topllantı sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap