BASIN YAYIN ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE G20'DE TAM NOT

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BASIN YAYIN ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE G20'DE TAM NOT
Haberin Tarihi: 17.11.2015 09:57:00 - Okunma Sayısı:1385 defa okundu.

T.C Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü G20 zirvesinde iyi bir sınav verdi.

BASIN YAYIN ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE G20’DE TAM NOT

 

Halil Öncü-BELEK

 

            T.C Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü G20 zirvesinde iyi bir sınav verdi. Başarılı çalışmaları ile zirvede yerli ve yabancı 2700’e yakın medya mensubuna iletişim imkanı tanıyan kurum tam not aldı. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sinan Kürün ekibin başında zirve boyunca gece gündüz demeden görev yaparken, BYEGM Antalya İl Müdürü Esen Diler de ekibe her türlü desteği verdi.

            G20 40 yılda bir gelecek tanıtım fırsatı!...

            T.C Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sinan Kürün yaptığı açıklamasında, G20 zirvesinin 40 yılda bir gelecek tanıtım fırsatı olduğunu söyleyerek, rakamların bunu teyit ettiğini ifade etti. Sinan Kürün, “Zirvenin, 40 yılda bir gelecek tanıtım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Bu rakamlar zaten çok net bir şekilde gösteriyor. Dünyanın hemen hemen bütün büyük haber ajansları, uluslararası televizyonları ve gazeteleri Antalya’ya akın etti. Gelen basın mensubu sayısı yaklaşık 2700 civarında. Geçen yılki Avusturalya’ya giden basın mensupları sayısından iki kat daha fazla basın mensubu Antalya’da görev yaptı. Bizde hazırlığımızı buna göre yapmıştık. Toplam 3 bin basın mensubuna hizmet verebilecek kapasitede Kaya otellerinde tüm imkânları vermeye çalıştık” dedi.

            Görev gücü,

            gücünü gösterdi!

            Çalışmalarda gelen süreci de değerlendiren Kürün, G20 hazırlığının yaklaşık bir yıllık süreç olduğunu ifade ederek, hazırlıkla ilgili olarak Dış İşleri Bünyesinde, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımı ile bir görev gücü oluşturulduğunu söyledi. Kürün, “  Bu görev gücü zirveye kadar yaklaşık 60 toplantı gerçekleştirdi. Her bir toplantıda zirveyle ilgili hazırlıklar da bir taraftan sürdürüldü. Ülkemizin böylesine önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor olması gerçekten gurur verici. Burada bunun bir parçası olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Antalya çok iyi bir sınav verdi. Herkes önce neden Belek diye sorular içerisindeydi ama buradaki başarılı organizasyon sonrasında herhalde neden Belek olduğu sorusunun yanıtı da ortaya çıkmış oldu. Emeği geçen herkesi gerek görev gücünde temsil edilen tüm kurum ve kuruluşları, gerekse yerel anlamda sayın Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımıza katkılarından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin tanıtımı adına hepsi büyük katkılar koydular” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap