Eğirdir Kırsal Kalkınma Projesi Tarım, Hayvancılık Ve Kırsal Kalkınma Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kırsal Kalkınma Projesi Tarım, Hayvancılık Ve Kırsal Kalkınma Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 5.12.2015 11:08:00 - Okunma Sayısı:1613 defa okundu.

Eğirdir'de Kalkınmayı gerçekleştirmek, planlamak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Eğirdir Kaymakamlığı tarafından Tarım, Hayvancılık Ve Kırsal Kalkınma konulu toplantı düzenlendi.

            Eğirdir Kırsal Kalkınma Projesi Tarım, Hayvancılık Ve Kırsal Kalkınma Toplantısı Yapıldı

 

Eğirdir’in Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Sorunlarına Çözüm Arandı

 

Eğirdir’de Kalkınmayı gerçekleştirmek, planlamak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Eğirdir Kaymakamlığı tarafından Tarım, Hayvancılık Ve Kırsal Kalkınma konulu toplantı düzenlendi.

            Eğirdir’in Kırsal Kalkınma Projesi olarak masaya yatırılan ve  ilki Turizmin Geliştirilmesi başlığı altında 19 Kasım 2015’de  yapılan toplantının ikinci ayağı, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma olarak 4 Aralık 2015 Cuma günü sabahı gerçekleştirildi.

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Belediye Başkan Vekili Hasan Bilal Taran, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Baka Yatırım Uzmanı İsmail Kılınç başkanlık ettiği toplantıda katılımcıların, soru, görüş ve önerileri alınarak, Eğirdir’in Tarım ve Hayvancılık ihtiyaçlarına çözüm arandı.

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş toplantıyı, projenin 3 stratejik hedefi olduğu bunların; Kırsal Turizm, Tarım, Hayvancılık Faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve Yaşam Kalitesini yükseltmek olduğunu, Eğirdir halkıyla istişare edip nihai sonuca varacaklarını belirterek başlattı.  Ayrıca Abdullah Akdaş, ilçe olarak ayrıntılı bir Kırsal Kalkınma Eylem Planı çıkarıp doküman haline getireceklerini ve bunu kısa, orta, uzun vadede gerçekleştirmeye çalışacaklarının müjdesini verdi.

            Dile getirilen sorunlara anlık ve vadeli çözümlerin buluşturulduğu toplantıya Eğirdir’in Tarım ve Hayvancılık sektöründeki tüzel, kurum ve bireysel kişiler katıldı.                 Toplantıya katılan TKDK ve BAKA temsilcileri de sera, meyvecilik üzerine projelerin geliştirilmesi gerektiğini ve bu alanda projelere destek vereceklerini açıkladılar. Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, bölgeye proje kültürünün aşılanması gerektiğini belirtti.

            İlçede yöresel ürün pazarı imajının belirginleşmesi, yaygınlaşması adına da çalışmaların başlatılacağı toplantıda belirtilirken, Belediye adına söz alan Başkan vekil Hasan Bilal Taran ise; Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün, ilçeye çağrı yaptığını, özellikle kadınlarımızın bu pazarlarda kendi ürünlerini sergileyebileceklerini, tüketiciyle buluşturabileceklerini belirtti. Bunun için belediyenin yer verebileceğini ve kendi ürününü pazarlamak isteyen herkese (özellikle kadınlar başta olmak üzere) kapılarının hala açık olduğunu belirtti.

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş da Barla’da bir otantik Pazar ürünleri ve yerel el işi ürünlerinin kadınlar tarafından satışa sunulacağı bir yer açıldığını, Halk Eğitim Merkeziyle ortaklaşa çalıştıklarını ve o bölgede yaşayan kadınlarımıza bu alanda istihdam sunduklarını belirtti. Aynı sistemin Eğirdir merkez içinde de model olarak oluşturulması gerektiğinin altı önemle çizildi.

            Toplantı tarım ve hayvancılık, su ürünleri kapsamındaki; altyapı iyileştirmelerinin ivedilikleri yapılması gerektiği, eğitim, teknik destek düzeyi çerçevesindeki projelerle hayat bulacağı belirtilerek son buldu.

            Eğirdir’de Kırsal Kalkınmayı Geliştirilme toplantısının son ayağı olan Yaşam Kalitesini Yükseltme başlığı önümüzdeki günlerde masaya yatırılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap