ARAP ÜLKELERİNİN PROBLEMLERİNİ BİZ ÇÖZEMEYİZ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ARAP ÜLKELERİNİN PROBLEMLERİNİ BİZ ÇÖZEMEYİZ
Haberin Tarihi: 23.8.2013 11:15:00 - Okunma Sayısı:1296 defa okundu.

ARAP ÜLKELERİNİN PROBLEMLERİNİ BİZ ÇÖZEMEYİZ

 

            Böyle bir şey görevimiz de değil! Başarılı da olamayız... Çünkü oralarda bize ve Türkiye Cumhuriyetimize karşı, belki kıskançlık duyguları var. Fakat bizi ve devletimizi takdir etme, iyi gözle bakma ve destekleme amaçları yok! Onların işlerine karışırsak, bizi suçlayabilirler.

            Bu tür gereksiz ve olanaksız amaçlar için, kendi yurdumuzu badirelere sokmaya hiç kimsenin yetkisi yoktur. Böyle bir şeyi yapmaya iyi niyetle ve din kardeşliği sıfatıyla kalkışmamızı bile, hoşgörü ile karşılamadıklarını kaç kez deneyip gördük... Fakat gayretkeşler ders almadılar.

            Ne yazık ki, geçmişle ilgili fazla bilgileri bulunmayan; dış politika deneyimleri ve eğitimleri yeterli olmayan birileri; kabadayılık taslayarak veya iyi niyetlerini abartarak Araplar arası ilişkileri ve Arap ülkelerinin içindeki karışıklıkları halledivereceğini sanıyor. Herkesin de hayal görme hakları olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyetini, vatanıyla ve masum halkıyla bu gibi çıkışı olmayan maceralara sürüklemeye hiç kimsenin yetkisi yoktur.

            Osmanlı devleti, on adetten fazla ordusunu Arap  ve Filistin topraklarını kafir işgalinden korumak için hasretti ve heba etmeyi göze aldı. Ama o din kardeşlerimiz, aynı dini inançtan olan bizimle değil; işgalci küffar ile işbirliği yaptılar. Milyonlara varan şehitler verdik; ağır kayıplara uğradık. Anadolu'dan ve başka Osmanlı topraklarından oraları kurtarmaya giden yüz binlerce yiğit; Arapların ihaneti yüzünden telef oldu.

            Türkiye Cumhuriyeti'nin binlerce problemini görmezden gelip; gündemimizi Arap ülkelerinin problemleriyle doldurmak isteyenlere soruyorum:

            *Madem Mısır devletinin ve halkının durumu sizin için çok önemliydi...

            1- Orada darbeyi yaptıran dünya jandarmasına karşı, sesiniz niçin hiç çıkamadı?

            2- Mısır'da darbe yapanlara, her biri onar milyar dolar gönderen (Biri Kral diğeri şeyh) iki Arap diktatörüne; niçin engel olmadınız. O paralar gönderildikten sonra bile, darbeyi onaylayıp desteklemek için bu bağışları yapanları niçin kınamadınız?

            3- Siz ülkemizin gündemini Mısır yönetimiyle ve olayları ile doldururken ve beyinleriniz tümüyle o konularla meşgulken; kendi vatandaşlarımızın dertleri için harcamanız gereken zaman oralara ayrılmışken; Türkiye Cumhuriyetini ve halkımızı kim görüp gözetecek?

            4- Diyelim ki halkımızı ve yüce Meclisi galeyana getirdiniz... Oralara asker gönderme kararını bile aldırdınız... Darbeyi yaptıranlarla ve darbe yapanları milyar dolarlarla ödüle gark edenlerle; mücadele edecek gücünüz ve olanağınız var mı? Onların size engel olmayacağını mı sanıyorsunuz?

            Bu ülkenin seçilmişleri olarak birinci göreviniz, kendi vatandaşlarımızın refah, huzur ve güvenini sağlamaktır. Bunu unutup, kişisel tercihlerinize zaman ayırmamalısınız.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap