Eğirdir Altınkum Plajı'nın Mavi Bayrağı'na ne oldu?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir  Altınkum Plajı'nın Mavi Bayrağı'na ne oldu?
Haberin Tarihi: 23.8.2013 11:17:00 - Okunma Sayısı:2799 defa okundu.

Eğirdir  Altınkum Plajı’nın Mavi Bayrağı’na ne oldu?

 

Mavi Bayrak Ödülü bir yıl için verilir ve ödülü alan plaj ve marinalar, sezon içinde denetlenir. Bu denetlemeler sırasında plajlarda Mavi Bayrak kurallarına uygun olmayan bir durum olduğunun belirlenmesi sonucunda, sorun çözülünceye dek plajdan Mavi Bayrak indirilir.

     Maalesef dikkatli olmamız gerekir uyarılarına rağmen, aldık nasıl olsa ve verilişinin nedenlerinin mantığını kavrayamama, plajın çok amaçlı kullanımının sonuçları, kısacası su kalitesinin bozulması, kirlilik vd. nedenlerle Mavi Bayrak dalgalanmamakta Eğirdir  Altınkum Plajında.

    Nereye Plaj denir?

   Plajlar denize-göle (suya) girmek için düzenlenmiş kıyı şeridi boyunca uzanan kumluk veya çakıl taşlı, yatay ve doğal oluşumlardır.

  Ne yapılması gerekiyordu…  Önce korumak sonra kullanmak ve alınan ödülü de korumak gerekirdi… Yıllarca katkıda ve uyarılarda bulunduk… işin şakası yok, kurallara uymak gerekir, korumak gere kirlere aldırmama, ben bilirimcilik, alırız bizcilik,… siyasetin memleket değerlerinin öne geçmesi… alt yapı yatırımlarına yönelmeme. Sonucu mavilikler yok olmakta…  Her yıl baharda kumları, yaz da suları yeşillenmekte Altınkum Plajının…      

      Plajın kumuna çim ekerek en zor başarmak, güneşlemek için şemsiye yerine ağaç dikmek, “para olur diye” kavak ağacıyla donatmak plajı… Plaj mı? Kamp yeri mi? Piknik alanı mı? Karar verememek… Plajın kumuna çim ekilir mi? Plajda kum ne? çim ne? Çimli plaj!???!!!

            Plaja ağaç dikilir mi? Bir açıklamaya göre; ağaçlar (sayısı…) siyasi sembol mü? Eğirdir “yer yüzü cenneti” ne kadar güçlüsün… ölçüsün… ayarsın… 

    Plajın kumlarının, sularının yeşillenmesinin diğer başlıca nedenleridir bunlar. Bunlar ben bilirimle yapılanlardır... Plajlarda kumu korumanın en önemli koşulu kumun hareketli olmasını sağlamak, kumu-suyu korumanın diğer bir yolu da onu kirletmemektir… Çok mu zordu?  Bu gün kum hala Altınkum mudur? Ağaç kökleri kumun tabanını örmekte…

   Yeryüzü “cenneti” “dünya mirası”, Eğirdir’e turist gelmemesininde Mavi Bayrağın indirilmesinin etkisi yok mu?

  Temiz kent… , triatlon… liman has kokuda ışık gösterisi,  Ceceli coşkusu,  motorcular iyi de… Ne zaman  “göle doğru” bakılacak... Mavi Bayrak! Kokusuz liman, sineksiz kent için  ne düzenlemek gerekir?  Kızmak yok, tüm bunlar yanlış mı? Eğirdir…… nedir?

            YA  ÖZEL  HÜKÜMLER (!) ! ???                                                       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap