EĞİRDİR ESNAFI OKUMAYI SEVDİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR ESNAFI OKUMAYI SEVDİ...
Haberin Tarihi: 17.12.2015 09:00:00 - Okunma Sayısı:1479 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş öncülüğünde İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan"Eğirdir Esnafı Okuyor" kampanyası büyük bir ilgiyle devam ediyor.

EĞİRDİR ESNAFI OKUMAYI SEVDİ...

 

            Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş öncülüğünde İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan “Eğirdir Esnafı Okuyor” kampanyası büyük bir ilgiyle devam ediyor.

            Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi görevlileri kitapları esnafımızın ayağına götürüyor.

            Kampanyaya katılarak okuduğu kitapla ilgili düşüncelerini bizlerle paylaşan hemşehrimiz Müslahattin Yaman şunları söyledi: “Okumuş olduğum ERTUĞRUL GAZİ, OSMAN BEY, ORHAN GAZİ VE 1. MURAD” isimli kitaplarda dikkatimi çeken en üstün özellik İslamiyet anlayışını tamamen kabulleniş ve bunu hayata, yaşama yansıtmaları başarıları beraberinde getirmesidir. Belki de buna en büyük sebep o devirlerde yaşayan AHİLER, ALP ERENLER, GAZİ DERVİŞLER olmuşlardır.

            Tekkede, camide, medresede, ticarette, sanatta, cephede; sıradan insanların yanında, daha ziyade önlerinde hep onların olduğunu okuyoruz. Şeyhler beylerin meclisinde geleceğe ışık tutarken Alpler, at sırtında geleceğe yürüyor; dervişler vaazlarıyla devlete edep aşkını aşılıyorlar. Ahiler ticareti sisteme bağlayıp peygamber mesleğini aslında icraya devam ediyorlardı. Ferdiyetçilik ortadan kalkmış “Birimiz hepimiz, Hepimiz birimiz için” en yüksek idrak noktasına ulaşmıştı. Ben yok, Biz vardı. “Ben”deki enaniyet, ferdiyet, egoizm, “Biz”deki cevherin ümmet şuurunda kilitleşmiş, milletleşmişti.

            Bizler yaşadığımız şu günlerde “Biz” olmayı unutmuş, her birey “ben” üzerine kurulmuşuz. Ne zaman “biz” olmayı başarıp insanlarda etnik köken, siyasi düşünce ve hatta tutmuş olduğu spor takımına göre ayırım yapmadığımız sürece İNSANA İNSAN gibi değer vermeyi atalarımız bize öğretmiş. Bunu uygulamaya koyduğumuzda bu dünya üzerinde her şey çok daha güzel ve kolay olacaktır.

            Saygılarımla”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap