Böyle Vicdansızlık Olur mu?...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Böyle Vicdansızlık Olur mu?...
Haberin Tarihi: 23.8.2013 11:37:00 - Okunma Sayısı:1766 defa okundu.

İlçemizde faaliyet gösteren Yelken spor kulübüne ait optimistlerin hava yastıkları patlatıldı, Lazer'lerin makaraları kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Böyle Vicdansızlık Olur mu?...

 

İlçemizde faaliyet gösteren Yelken spor kulübüne ait optimistlerin hava yastıkları patlatıldı, Lazer’lerin makaraları kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

 

            Eğirdir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından bu yıl okulların kapanmasıyla birlikte çeşitli spor dallarında yaz okulları açılmıştı. Bu yaz okullarından biri olan ve Eğirdir Gölünü renklendiren Kano-Sörf ve Yelken kursuna ait optimistlerin hava yastıkları patlatıldı, Lazer’lerin makaraları kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

            Olayı duyar duymaz kendileri ile görüştüğümüz Isparta Yelken İl Temsilcisi ve Antrenör Şeref Ağartan üzülerek duygularını bizimle şöyle paylaştı:

            “Salı günü kulübümüze geldiğimizde 4 optimist teknemizin 8 hava yastığının (Balon) patlatıldığını gördük. Ertesi gün de Lazer teknelerimize ait makaralar çalındı. Durumu güvenlik güçlerine bildirdik. Gerekli araştırmayı yapacaklarını söylediler.

            1,5 aydır teknelerimizin hepsi Liman içerisinde duruyordu. Teknelerimizin hiç birine zarar gelmemişti. Ama geçtiğimiz hafta yapılan su şenliklerinin ardından teknelerimiz peş peşe zarar gördü. Burada 120-130 sporcumuz bu teknelerden yararlanıyordu. Malzemelerimiz çok pahalı. Zaten malzemelerimizin çoğu eksikti. Biz 1,5 ay içerisinde İstanbul’dan zorluklar içerisinde temin etmiştik. Çocuklarımız şimdi yelken sporunu yapamıyorlar. Engellenmiş durumdayız. Bu durum hem beni, hem sporcularımı hem de velilerimizi son derece üzdü” dedi.

            Olay üzerine Eğirdir Belediyesi tarafından teknelerin korunması için kayıkhanenin yan tarafı tel örgülerle kapatıldı.

            Tekneler şimdi güvenlik açısından Jandarma sahil güvenlik binası yanında muhafaza ediliyor.

            Biz de soruyoruz: Böyle vicdansızlık olur mu?

            Yelkencileri teknesiz bırakanlara yazıklar olsun!...

 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap