Eğirdir'de 800 Yıllık İncil'i Satmaya Çalışan Şahıslar Yakalandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de 800 Yıllık İncil'i Satmaya Çalışan Şahıslar Yakalandı
Haberin Tarihi: 16.1.2016 09:38:00 - Okunma Sayısı:2108 defa okundu.

Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Eğirdir'de S.Y. ve M.Y isimli iki şahsın elinde bulundurduğu 800 yılık deri üzerine altın yaldızla yazılı İncil'i satmaya çalışan şahıslar yakalandı.

Eğirdir’de 800 Yıllık İncil’i Satmaya Çalışan Şahıslar Yakalandı

 

    Isparta İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Eğirdir’de S.Y. ve M.Y isimli iki şahsın elinde bulundurduğu 800 yılık deri üzerine altın yaldızla yazılı İncil'i satmaya çalışan şahıslar yakalandı.

     Konu ile ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; "Eğirdir ilçesinde S.Y. ve M.Y isimli şahısların elinde bulunan 800 yılık deri üzerine altın yaldızla yazılı incili satacakları bilgisinin alınması üzerine, adli makamlardan alınan arama kararı ile şahısların üstlerinde ve araçlarında yapılan arama sonucunda siyah çanta içerisinde deri cilt kaplamalı iç sayfalarında altın yaldızlı eski yunanca yazılı bazı sayfalarında haç figürleri Hz. İsa ve Hz. Meryem ile Azizlerin resimlerinden oluşan betimlemelerin bulunduğu ve değerine paha biçilemeyen İncil ele geçirilmiştir.

    Şüpheliler S.Y. ve M.Y. adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır.

    Isparta İl Jandarma Komutanlığı, Isparta ilinin kültürel ve tarihi zenginliklerini korumaya yönelik faaliyetlerini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” denildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap