Pınargözü ve Zindan Mağaralarında İncelemeler Yapıldı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Pınargözü ve Zindan Mağaralarında İncelemeler Yapıldı...
Haberin Tarihi: 31.8.2013 09:51:00 - Okunma Sayısı:6431 defa okundu.

Toplam uzunluğu 16.000 m olduğu tahmin edilen mağaranın bu yıl kampında 8500 metrelik kısmının haritalandığı, bir yıllık bir hazırlık sürecinin ardından 2015 yılında "zirve kampı" gerçekleştirilerek mağaranın araştırmasının tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Pınargözü ve Zindan Mağaralarında İncelemeler Yapıldı...

 

Pınargözü “Mağaraların Everest’i”...

 

            Toplam uzunluğu 16.000 m olduğu tahmin edilen mağaranın bu yıl kampında 8500 metrelik kısmının haritalandığı, bir yıllık bir hazırlık sürecinin ardından 2015 yılında “zirve kampı” gerçekleştirilerek mağaranın araştırmasının tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

            Romanyalı mağaracılar Pınargözü’nü “Mağaraların Everest’i” olarak nitelendirdiler.

            Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Dairesi Başkanı Ramazan Dikyar, 19-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında Isparta İli Aksu İlçesindeki mağaralarda incelemelerde bulundu.

            Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Mağara Koruma Şube Müdürü Dr. Selim Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi uzmanı Fatih Büyüktopçu, Hacettepe Üniversitesi Mağaracılık Kulübü (HÜMAK) mağaracılarından Anıl Öser ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Ersan Berberoğlu’nun da eşlik ettiği çalışmalarda Genel Müdürlük tarafından 2011 yılında 9 Eylül Üniversitesi ortaklığında başlatılan, 2012 yılından beri de Romanya Mağaracılık Federasyonu’na bağlı mağaracıların da katıldığı Pınargözü Mağarası Araştırma Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında proje ekibi tarafından bilgi verildi. Toplam uzunluğu 16.000 m olduğu tahmin edilen mağaranın bu yıl kampında 8500 metrelik kısmının haritalandığı, bir yıllık bir hazırlık sürecinin ardından 2015 yılında “zirve kampı” gerçekleştirilerek mağaranın araştırmasının tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi. Görüşmede Romanyalı mağaracılar Pınargözü’nün “Mağaraların Everest’i” olduğunu vurgulaması dikkat çekti.

            Pınargözü Mağarasındaki incelemelerin ardından yine Aksu İlçesi sınırları içerisinde yer alan ve Aksu Kaymakamlığı tarafından işletilmekte olan tarihi ve jeolojik değere sahip Zindan Mağarası ziyaret edilerek, mağara çevresinde ve mağara içerisinde incelemelerde bulunuldu.

            Ayrıca Daire Başkanı Ramazan Dikyar ve beraberindeki teknik ekip tarafından Aksu İlçesi sınırları içerisinde yer alan diğer mağara/düden gibi jeolojik oluşumlar da incelendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap