Eğirdir'e 3 Kupa

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'e 3 Kupa
Haberin Tarihi: 23.2.2016 17:58:00 - Okunma Sayısı:1324 defa okundu.

Halk Oyunları şampiyonları kupalarını aldı

Halk Oyunları şampiyonları kupalarını aldı

 

Eğirdir’e 3 Kupa...

 

            Isparta 2016 Yılı Halk Oyunları Kulüpler ve Okullar Arası İl Birinciliği yarışmalarının sona ermesinin ardından dereceye giren kulüp ve okullara ödülleri takdim edildi.

            Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2016 Yılı Halk Oyunları Kulüpler ve Okullar Arası İl Birinciliği Yarışmaları, 19 Şubat Cuma günü 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştirildi.

            Şölen havasında geçen yarışmalarda okullar ve kulüpler kıyasıya mücadele verdi. 6 Mart Spor Salonu tribünleri hınca hınç dolarken, yarışmanın sonunda şampiyonlar ve dereceye giren ekipler belli oldu.

            Okullar arası yarışmalarda Yahya Kemal İlkokulu küçükler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde, Ülkü Orta okulu yıldızlar geleneksel düzenlemesiz kategorisinde, Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi ise gençler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde birinci olarak kupaya uzandı.

            Gençler geleneksel düzenlemesiz kategorisinde ise ikinciliği Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi ulaşırken, üçüncü Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncü Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi, beşinci de Senirkent Halk Eğitim Merkezi oldu.

            Okullar arası küçükler geleneksel düzenleme dalında; Halıkent İlkokulu, yıldızlarda Eğirdir İrfan Kaynak Ortaokulu, gençlerde ise Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi birinciliğe ulaştı.

            Kulüplerarası halk oyunları yarışmalarının da şampiyonu belli oldu. Küçükler geleneksel düzenlemesiz dalda Ülkü Spor Kulübü şampiyonluğu göğüsledi. Gençler kategorisinde ise Isparta Anadolu Sağlık Meslek Lisesi birinci, Eğirdir Belediye Spor Kulübü ikinci oldu.  Büyükler Geleneksel Düzenlemesiz kategorisinin şampiyonu ise Isparta Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Spor Kulübü oldu. İkinci ise Gönen Spor Kulübü oldu.

            Büyükler Geleneksel düzenlemeli dalda şampiyonluğa yine Isparta Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Spor Kulübü ulaştı.

            Kategorilerde dereceye giren okul ve kulüpler, şampiyonluk kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat GEVREK ve yarışmalara katılan protokol üyelerinin elinden aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap