SU SPORLARI TESİSİ... NEDEN RÜYA PARK'TA OLMALI?...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SU SPORLARI TESİSİ... NEDEN RÜYA PARK'TA OLMALI?...
Haberin Tarihi: 8.3.2016 09:54:00 - Okunma Sayısı:1945 defa okundu.

SU SPORLARI TESİSİ…

NEDEN RÜYA PARK’TA OLMALI?…

 

             Su Sporları; Yüzme, Dalma, Su Topu, Senkronize Yüzme, Su Altı Sporları, Yelken, Kürek, Kayak, Kano, Ejder Tekne Yarışı, Su Kayağı, Rüzgar Sörfü, Sörf  vb. dallardan  ve bu dalların  çok sayıdaki alt dallardan oluşmaktadır.

            Su sporları tesisi; çok sayıdaki bu dalların alt yapısını oluşturacak bina ve sosyal düzenlemelerden oluşmaktadır. Tesis sadece iki üç teknenin konulacağı prefabrik yapı-barınak değildir. 

            Eğirdir’de yapılması düşünülen, “Su Sporları Tesisi”ne karşı olmak söz konusu değildir. Ancak bu tesisin Nafiz Yürekli Koyu ve Göktaş Mahallesi(Köyü) Koyu’na yapılmaması konusunda görüşler söz konusudur, Nedeni;

            Buralar adı üstünde koy olup; halkın adeta nefes aldığı, dinlendiği, piknik alanı, spor, yürüme alanı olmasının yanı sıra çok sayıda canlının ve orya özgü bitkilerin yer aldığı en bakir tabiat-yaşam alanıdır.

            Eğirdir’de yapılması gereken  su spor tesisinin  yeri konusunda sadece OPTİMİST öne çıkarılarak; buraya yapılması da anlamlı olmayacaktır. Çünkü OPTİMİST su sporlarının ana kolu bile değildir.

            Su sporları uzmanları su sporları tesislerinin sadece kayıkhane gözüyle bakılmaması  gerektiğini, su sporları içerisinde konaklama, toplantı salonu, park alanı, kapalı–açık spor alanları, yüzme havuzları vb. yapı - alanlara gerek duyulduğunu belirtmektedirler. Yine uzmanlar;  Eğirdir’e yapılması düşünülen su sporları tesisi için en uygun yerin; Köprübaşı’ndaki Rüya Park - Spor Tesislerinin olduğunu belirtmekteler. Gerekçeleri ise; buranın daha geniş alana sahip olmasının yanı sıra;    poyraz kesimine nazaran daha az rüzgara açık olması ve buradaki mevcut olan spor ve yaşam ünitelerinin, Su Sporları Tesisinin altyapısı için hazır-bulunmaz alanı oluşturmasıdır. Yine doğa bilimcileri de; koy özelliğinde yapılaşmanın  yasak olduğu alanlarda; tabiat varlıklarının kaybı yönünde de tesislerin yapılmasını uygun görmemektedirler. Kamu yararı adına yapılan bir çok alanın daha sonra yapılarla işgal(!) edilmesidir. (SDÜ.İTÜ.ODTÜ).

                                   SU SPORLARI TESİSİ Mİ?..

            KAYIKHANE Mİ?

            Su Sporları Tesisi yapımı düşünülen bu yerlerde doğaya zarar verilmeyeceği - dokunun bozulmayacağı; sadece “prefabrik  yapılardan olacağı” belirtilmektedir. Buraya ”kayıkhane” yapılmayacağına göre; suya ulaşım için Nafiz Yürekli Koyu’ndaki sazlık alanlar ve bitki örtüsü büyük bir engeldir, kaldırılacaktır!  Prefabrikle parçalı yapılarla yapılan yerin de su sporları tesisi olması düşünülemez…

            NEDEN RÜY PARK OLMAZ? 

            NEDEN RÜYA PARK OLMALI…

            Su sporları tesisi için Köprübaşının neden istenilmediğini araştırdık: Aldığımız yanıt;” OPTİMİST için gelen sporcuların aileleri;  çocuklarını Köprübaşı’na  göndermek istemedikleri… ” Peki Köprübaşı’na göndermeyenler, Nafiz Yürekli Koyu’na gönderir mi” ye yanıt; “…çarşı daha uygundu.. Nafiz Yürekli Koyu için de zor ama…” Gerçekten  çok ilginç  değil mi?… Spor… oraya göndermem buraya gönderirimle mi  olur… Bu tür anlayış ve bakışla yapılan spor mudur, başarılı mıdır? Başarı bunun neresindedir? 

            Rüya Park’ta spor için her türlü alt yapı hazır…. Neden Su Sporları Merkezi olmasın..

            Isparta’da  kapalı yüzme havuzlarında  yüzme branşı ile uğraşan eğitimciler; Eğirdir’den gelen “çocukları-gençlerin” yüzmede çok başarılı olduğunu belirtmekteler. Eğitimciler; Eğirdir’e (Köprübaşı Spor Kom.)  yapılacak kapalı yüzme havuzuyla, göl koşullarındaki yüzme dersleriyle  bağlantılı olarak, yüzme ve su topunda  önemli başarılar elde edileceğini belirmekteler… Unutmayalım ki su sporları sadece OPTİMİST değildir.

            Eğer yapılması istenilen optimist veya Yelken Kulübü ise “ailelerin çocuklarını gözleri arkada kalmadan- güvenle gönderebilecekleri yer olan Eğirdir merkez-“Liman İçi “ daha uygun olacaktır!!! Fakat Rüya Park-Köprübaşı Mevkii; Eğirdir’in dağınık parçalı yapılardan korunması bütünlük içerisinde olması ve buranın  spor alt yapısının hale hazırda var olması ve uzman görüşlerince daha uygun görülmekte…!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap