SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLIYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLIYOR
Haberin Tarihi: 14.3.2016 15:54:00 - Okunma Sayısı:1391 defa okundu.

İç sularda Su Ürünleri av yasağı 15 Mart 2016 Salı günü başlıyor.

SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLIYOR

 

            İç sularda Su Ürünleri av yasağı 15 Mart 2016 Salı günü başlıyor.

            Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi ve su ürünlerinin ihracatını artırmak üzere deniz ve iç sulardaki ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması gerektiğini belirten Eğirdir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur TURGUT, 15 Mart 2016 tarihinde İlimiz sınırları dahilindeki tüm iç sularda su ürünleri av yasağının başlayacağını bildirdi.                       

            Turgut, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

            “18 Ağustos 2012 Tarih ve 2012/65 Sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan Deniz ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 Numaralı Tebliğ gereği 15 Mart 2016 tarihinde İlimiz sınırları dahilinde ki tüm iç sularda su ürünleri av yasağı başlayacaktır.

            Buna göre, ilgili Tebliğin;

            1-) 35/b maddesi gereği İlimiz sınırları içinde kalan bütün iç sularda 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır.

            2-) 35/3 maddesinde bu tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (Gümüş balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır hükmü gereği ilimiz sınırları dahilinde bulunan tüm göl ve göletlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

            3-) 47/6 maddesi gereği tüm iç sularda, su ürünleri avcılığının yasak olduğu dönemlerde balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi zorunludur.

            4-) 3/2 numaralı Tebliğin 13/13 maddesi (ç) bendi gereğince kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Hükmü gereğince ilimiz sınırlarında ki avlak sahalarında Av Yasakları dönemi boyunca amatör balık avcılığı yasaktır.

            Tüm balıkçılarımızın yasalara uymalarını ve bol kazançlı bir üretim yılı geçirmelerini diliyorum.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap