BEKLENEN DEPREMİN SORUMLUSU KİM OLACAK?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BEKLENEN DEPREMİN SORUMLUSU KİM OLACAK?
Haberin Tarihi: 3.9.2013 11:34:00 - Okunma Sayısı:1709 defa okundu.

BEKLENEN DEPREMİN SORUMLUSU KİM OLACAK?

 

            Marmara bölgesinde beklenen deprem, inşa Allah gerçekleşmez. Hiç olmazsa bir asır, hatta sonsuza kadar gerçekleşmesin! Fakat gerçekleşecek olursa; ülkemizin neredeyse tüm serveti heba olacak. Bunun maddi ve manevi sorumluluğu da, bütün yatırımları Marmara bölgesine özellikle İstanbul'a yığanların, vicdani ve ahlaki sorumluluğunda kalacak!

            *"Tüp geçit borularının yerleştirilmesindeki güçlükler yüzünden, bazı boruların sağlam zemine konamadığı... Bunlarda meydana gelecek en küçük oynamanın bile; birçok insanımızın boğularak kaybına yol açabileceği..." söylenip yazılıyor. Çok büyük paralar gerektiren yatırımlar yapılırken, riskin ve kaza olasılığının  sıfır ve sıfırdan da aşağı olması gerekir. Yatırımları aynı bölgeye yığma hırsı; bazılarını ileriyi düşünmekten ve tedbirlilikten alıkoyuyor.                                                                                                                                                                                  Niçin devlet bütçesiyle yapılan yatırımları yalnızca belede başkanlığı dönemindeki hayallerinize ve rant alanlarına yatırıyorsunuz? Çok önemli yatırımları hasretle bekleyen ve hak eden başka birçok kent ve belde daha var. Bunlara devlet bütçesinden para ayırmadığınız için; oraların belediye başkanları karınca-kararınca bir şeyler yapmaya çabalıyor. Başarılarıyla yıldızlaşan bazı başkanlar, sizden  değilse; uydurma suçlar atarak işten el çektiriyorsunuz. İşinden alıkoyduğunuz başkanlar, mahkemede aklanıp beraat etseler bile; görevlerine geri dönüp hizmet yatırımları tamamlamalarına izin vermiyorsunuz.  Aklanan başkanların hizmetlerine devam etmesi; onların da, kentlerinin de hakkıdır. Aklananlardan özür dilenip, makamlarının geri verilmesi gerekir. Demokrasi bunu emreder. Onları görevden alıkoymak, kentlerine yapılan çok büyük kötülüktür.                                                                                                     Ankara'daki bazı bankaları ve kurumları koparıp İstanbul'a götürdünüz. Yarın bir gün, Yalvaç'ın, Yeni Mahallenin,  Çemişkezek'in, Akşehir ile Konya'nın ve Kazan ilçesinin belediye başkanları da yetkili olup ; İstanbul'daki tüm yatırımları ve banka merkezlerini alıp kendi beldesine, ilçesine ve iline götürdün mü? Razı mısınız? Yakışık alır mı?                                                                                               

            İstanbul'a zaten özel sektör tarafından binlerce- on binlerce yatırım yapılıyor. Ülkemiz servetinin neredeyse tamamı; en az yüzde doksanı İstanbul zenginlerinin elindedir. Onlar ve şirketleri sürekli yatırımlarla o güzel kenti kalkındırıyorlar. O kalkınmanın etkisiyle tüm vatandaşlarımız İstanbul'a göçmekte! Orada hangi zor iş olursa olsun çalışarak, alın teriyle minik bir ücret ve pay alabilmek üzere; yurdumuz insanının neredeyse tamamı İstanbul'a yerleşmek istiyor. Bir zamanlar, pasaport ve vize isteyerek göçü önlemeyi düşünmüştünüz. O mümkün olmadı. Bu gidişle o güzel kent, kalabalık ve sıkışıklıktan yaşanamaz hale gelecek! Yatırımları artık Anadolu'ya kaydırın da; İstanbul yaşanır halde kalabilsin! Üstelik beklenen ve inşa Allah gerçekleşmemesini umduğumuz depremin, yurdumuz ekonomisini tümden çökertmesi mümkün olamasın!

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap