ÇANAKKALE EĞİRDİR'DE DE GEÇİLMEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇANAKKALE EĞİRDİR'DE DE GEÇİLMEDİ
Haberin Tarihi: 18.3.2016 14:08:00 - Okunma Sayısı:2159 defa okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir'de de anma programı düzenlendi.

ÇANAKKALE EĞİRDİR’DE DE GEÇİLMEDİ…

 
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de anma programı düzenlendi.
 
Tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen mutteşem bir programla kutlandı.
 

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı bugün saat 09.05’de Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Şehitliğinde Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tümg. Metin Akkaya, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin Koçaslan’ın  abideye çelenklerini sunmalarıyla ile başladı.

 
    Çelenklerin sunumunun ardından devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve  aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız söylenildi. Saygı duruşunu müteakip Saygı Atışı yapıldı.

              

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Pyd. Binbaşı Yasin Şahin yaptı.

Şahin, konuşmalarında vatanın bölünmez bir bütün olduğunu ve bu vatanın bekası için Türk Silahlı Kuvvetleri olarak canlarını vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

 

Pyd. Binbaşı Şahin’in konuşmalarının ardından Şehit mezarlıkları ziyaret edilerek dualar edildi, karanfiller bırakıldı.
 
 
Daha sonra Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’nci yıldönümü dolayısıyla Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu özel anma programının icrası için Kervansaray Düğün salonuna geçildi.

           
    Buradaki tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Ali Rıza AKBAY yaptı.

               Ali Rıza Akbay, şunları söyledi: “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde, (kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan, ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde) yatan kahraman asker şehitlerimizi, ülkemizin esenliği, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, yurdumuzun en ücra köşelerinde insanımızı aydınlatma yolunda cefakar ve fedakarca görev yaparken şehit edilen öğretmenlerimizi, en son Ankara’da patlama sonucu hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmet, minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.

               Aynı zamanda bugün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü anmanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

               Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kahramanlık ve fedekarlığın doruk noktasına ulaştığı, bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur.

               Türk ordusunun ve Türk milletinin Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde yarattığı büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımlarından da dünya savaş tarihinde örneği olmayan bir olaydır.

               Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk ulusu bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu emanete daima sahip çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

               Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; topraklarımızı canı pahasına koruyan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. “

Akbay’ın ardından kürsüye gelen  Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan Alb. Tamer YAMAN “Çanakkale Ruhu” isimli sunusunu gerçekleştirdi. Yaman “Çanakkale’yi Çanakkale yapan asil ruhtur. Bu ruhu yazan Atatürk’ümüze ve ecdadımıza minnet borçluyuz…” ifadelerini kullandı.

Program okul öğretmenlerinden Gülnur Yılmaz’ın  “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri okumasıyla devam etti.

Süleyman Demirel İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırlamış olduğu “Çanakkale Geçilmez” orotaryosundan sonra yine okul öğretmenlerinden Önder Özdemir “Adım Çanakkale Soyadım Geçilmez” isimli şiiri okudu.

Okul müzik öğretmenlerinden Meral Altınsoy’un nezaretinde okul korosu birbirinden güzel kahramanlık türkülerini seslendirdi.

Gözyaşları Sel Oldu…

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101.’ci Yılı kutlamaları çerçevesinde öğrencilerin hazırlamış olduğu “Şehitler Günü” piyesi izleyenleri adeta kendinden geçirdi.

Son dönemlerde bölücü terör örgütü tarafından kalleşçe öldürülen Asker, Polis, Öğretmen, Doktor… rolüne bürünen çocuklar şehitlerimizin isimlerini okuyarak sahneye çıktılar. Oldukça duygulanılan programda şehit anneleri, protokol ve katılımcılar zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar.
Program, öğrencilerin Türk Bayrağı açtığı final sahnesi ile sona erdi.
 
Çanakkale’de kahramanlık destanı yazan devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve düşmanına insanlık dersi veren aziz şehitlerimizi bir kez daha yad ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun…
 

Emel TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap