ŞAMPİYON EĞİRDİR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞAMPİYON EĞİRDİR
Haberin Tarihi: 7.4.2016 09:38:00 - Okunma Sayısı:1351 defa okundu.

Yazımın başlığını böyle koydum "ŞAMPİYON EĞİRDİR" Evet, Eğirdir şampiyon oldu. Elmamızda şampiyon oldu. 2'nci lige yükseldi.

ŞAMPİYON EĞİRDİR

 

            Yazımın başlığını böyle koydum “ŞAMPİYON EĞİRDİR.” Evet, Eğirdir şampiyon oldu. Elmamızda şampiyon oldu. 2’nci lige yükseldi.

            Eğirdir, 2. Lig’de oynamış, 9 kere ART TV’de naklen maçı yayınlamıştı. BEŞİKTAŞ’ı 3-2, ARKAS’ı 3-1, 1’nci Ligden düşen MANAVGAT’ı 41-39’luk bir set oynayarak onu da 3-1’le göndermiş ve finallere çıkmıştı…. Hatırlayın diye yazdım.

            Ömer Şengöl, başkan seçimlerini kaybetmiş ve takımımız Selim Sırrı Tarcan Spor Salonunda yalnız kalakalmıştı. Belki de, belki değil büyük ihtimalle 1’nci Ligi yakalamıştık. Beşiktaş’ı, Ankara Çankaya Belediye Spor’u yenmiştik. Konya Diltaş’ı da yenebilecek güçteydik. Maalesef orada bittik…

            ELMASPOR KURULDU

            Sayın Atila ÖNAL beyin ismini koyduğu Eğirdir Elmaspor kurulmuştu. Alt yapısını ve kulüp tesislerini kurup, Eğirdir Elmaspor’u Eğirdir’e hediye etmişti. O zamanlar şöyle demişti: “Eğirdir’in geçim kaynağı Elma, Eğirdir Elma koyarsak hem Eğirdir hem de Elması tescillenecek. Okunacak, yazılacak, telaffuz edilecek. Bu takım; Belediyenin, Eğirdirli iş adamının, halkının takımıdır. Eğirdir’in ta kendisidir.”

            Eğirdir Elmaspor ilk yıl Burdur’da yapılan Bölgesel finallerinde namağlup olarak 3. Lige çıktı. Coşkulu kalabalık yine sayha inip, şampiyonluğu kutlamıştı.

            İkinci yıl Afyonkarahisar Belediyespor ve Eskişehir Anadolu Üniversitesiyle şampiyonluk mücadelesi verdi. Bazı sebeplerden dolayı finale kalamayıp 3’ncü oldu.

            3’ncü yıl yönetim şampiyonluğu istemedi. Eğirdir ve Isparta’daki oyunculardan kurulsun böyle devam edelim dendi. Yine de takımımızın inançlı mücadelesi sonucu Yarı Finallere çıktık. Maçlar oynanırken 2 sporcumuzun sakatlanması bizi finallerden alıkoydu. Rakiplerimiz Kula Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyespor bizden kat kat bütçeyle 2’nci lige çıktı.

            BU YIL ŞAMPİYONLUĞA OYNAYALIM…

            Bu sezon başı saygıdeğer iş adamlarımız ve yöneticilerimizden kurulu, Başkan Şevki Tığlı, Onursal Başkan Atila Önal, Ramazan Yüceer, Arif Demirekin, Kemal Yiğit, Hasan İnce ve Selahattin Tamgül’ün bir araya gelerek Ramazan Yüceer’in “Bu yıl şampiyonluğa oynayalım” teklifi ve coşkusu, eksi-artısıyla tartışılarak kabul gördü. Ahmet Özkeskin kardeşimizin de katılımıyla hep beraber yola çıktık. Yönetimin, Şampiyonluğa oynayalım fikri, hem sorumluluğumuzu hem de heyecanımızı artırdı.

            Dikkatli yola çıkmalıydık. Yaptığım incelemelerde grubumuzda çok kuvvetli takımlar vardı. Geçen yıl 2’nci ligden düşen Bigadiç Belediyespor, Korkuteli Gençlik Spor, Bursa Voleybol, Milas Belediyespor, Saint Joseph Lisesi, Malkara Belediyespor hepsi de Voleybola iyi yatırım yapmış ve şampiyonluğa oynayacaktı.

            5 ANADOLU ÜNİVERSİTELİ VE DİĞERLERİ

            Sezon başı Anadolu Üniversitesinden tanıdığımız (geçen yıl rakiplerimizdi) oyuncularla anlaştık. Tecrübeli kaptan Konya ve Seydişehir’den tanıdığımız Pasör Ahmet, tecrübeli oyuncumuz Güray, Tofaş alt yapıdan yetişmiş gençler, Oğuzhan ve Nurullah (Oğuzhan’ı Halkbank paf’tan aldık), geçen yıl bizde oynayan Muharrem, kendi alt yapımızdan Aziz, Mert, Ali, Ahmet ve Erkan ve sonradan kiraladığımız Hakan ile yola çıktık. Anlaşmamız şöyleydi: Cuma ve Cumartesi günü Antrenman yapıp, Pazar maça çıkacaktık. Neden böyle bir anlaşma yaptık? Kalma yeri problemi, bütçemizin çok geniş olmaması ve 4 sporcumuzun öğretmen ve çalışan olması böyle karar almamıza zorladı. Riskliydi ama sporcular kaliteliydi. Başka türlü çıkış yoktu. Saygıdeğer sporseverlerimizin de, değerli Basınımızın da yakından takip ettiği bazen üzüldüğümüz, bazen de hep beraber coştuğumuz zevkli, heyecanlı ve korkulu maçlar oynadık. Grubumuz başta da söylediğim gibi güçlü takımlardan oluşmuştu. Yaptığımız hesaplarda bizim gruptan en iyi 3. çıkmayacaktı. Çünkü herkes birbirini yeniyordu. Diğer guruplarda rakipler zorlu olmadığı için en iyi 3. onlardan çıkacaktı… Ve öyle de oldu. Biz bu gruptan 1. veya 2. çıkmak zorundaydık. Beklediğimiz gibi Bigadiç Belediyespor 1’nci biz de 2’nci olarak gruptan yarı finalle çıktık.

            YARI FİNALLER MALATYA’DA…

            15-16-17 Mart günleri Malatya’da güçlü rakiplerle oynadık. Diyarbakır’ı 3-0, Rize Fındıklıspor’u 3-0 yendik. Ankara Eserspor’a 3-2 yenilmemize rağmen finallere kaldık.

            FİNALLER ANKARA’DA…

            Hiç dinlenmeden 3 gün sonra Ankara’ya geçtik. Grubumuzda Voleybol’un devi, paralı ve alt yapısı milli gençlerimizden kurulu Ziraat Bank, 3 yıldır Voleybol’a büyük yatırımlar yapan Aksaray Belediyespor ve 7 Aralık Üniversitesinden oluşan takımlarla çok çekişmeli ve heyecanlı gidip-gelen maçlar oynadık. İlk gün herkesin favorisi Ziraat Bank’ı 3-2 yendik, yer yerinden oynadı. 2’nci gün yine güçlü Aksaray’la oynadık. Aksaray grubundan nağmalup çıkmıştı. Sezon başlarken Ankara’da özel maçta 3-1 yenmiştik. Ankara Eserspor’a da 3-2 yenilmiştik. İşi şansa bırakamazdık. Rakiplerimizi tanımıştık ve Aksaray’ı da 3-2, 7 Aralık Üniversitesini de 3-0 yenerek Ankara’da başkentte Voleybol Federasyonunun merkezinde Namağlup şampiyon olduk ve 2’ci lige döndük yine. Terfi ettik ve emaneti getirip koyduk yerine…

            EĞİRDİR ELMASPOR ŞAMPİYON…

            Eğirdir Elmaspor şampiyon oldu. Eğirdir Belediyesi şampiyon oldu. Kaymakamımız, Valimiz, Eğirdir halkı ve Isparta halkı şampiyon oldu ve hep beraber 2’nci Lige çıktık.

            ŞAMPİYONLUK NASIL GELDİ?

            Başta Şevki Tığlı başkanımızın disiplinli ve özverili çalışmaları, bütçe oluşturma, kaynak araştırma ve işadamları, kurumlarla olan organizasyonları, değerli yönetim kurulu ve olaylara zamanında ve yerinde sahip çıkması, parasal destekleri, sporculara harçlıklarının zamanında ödenmesi, deplasman, konaklama organizasyonlarının zamanında ve temiz yapılması Belediye Başkanımız Ömer Şengöl beyin maddi ve manevi destekleri, değerli işadamlarımızın, özel kuruluşların ve kıymetli esnaflarımızın kuruş kuruş alın teriyle kazanıp maddi ve manevi destekleri, saygıdeğer seyircilerimiz, Eğirdir Akın Gazetesi İnternet sitesi ve sosyal paylaşım sayfasından takip eden halkımızın enerjileri ve güzel duyguları, dua ve inançları ile gelindi buralara…

            ÖZVERİLİ SPORCULARIMIZ…

            Grubumuzdan ikinci çıkarak, Malatya’daki yarı final, Ankara’daki Final maçlarında oynadıkları güzel ve kaliteli oyunlarla her maçı final gibi oynayarak şampiyonluğu getirdiler. Sezon başında yaptığım tercihi, kurduğumuz kaliteli kadro finallerde haklılığımızı ortaya koydu. Onlara bazen şöyle diyordum: “Arkadaşlar, hepiniz kaliteli ve tecrübeli oyuncularsınız. Sizin rakibiniz kendinizsiniz.” Grup maçlarında, deplasmanlarda tabldot yedik. Öğretmen evlerinde kaldık. Alçak gönüllü bir sporcu ekibimiz vardı. Onları öpüyor, tekrar teşekkür ediyorum.

            HEM ELMAMIZI DAĞITTIK HEM YENDİK…

            Malatya ve Ankara’da Eğirdir elmasını seyirci ve görevlilere dağıtarak reklamımızı da yaptık. Yiyenler, ‘inanın böyle elma yemedik’ diye tekrar elma istediler. Tabiî ki hazırlıklı gitmiştik. YerGök Elma, Gülbudak, Ramazan Yüceer ve Abdullah Bülbül’e verdikleri Elma ve maddi destekler için ayrıca çok teşekkür ediyor sizlerle şampiyonluğu paylaşıyorum. Hakkınızı helal edin.

            30 EĞİRDİRLİ

            Ankara’daki finallerde olsun, bazı deplasmanlarda olsun takımımızı yalnız bırakmayan, bizlerle sevinen, bizlerle üzülen son şampiyonluk maçında hüngür hüngür ağlayanlar vardı. İnanın…

            Ben onlara Eğirdir’in delileri (Müptelası) ve “30 Eğirdir’li cesur yürek” diyorum. Maçlara gelemeyen değerli halkımızın duygularını, sevgilerini, umutlarını onların yüzünde görüyordum. Bizi şampiyon eden bu enerji. Bu sevgi, inanç, dua, takım olma ruhu ve değerli desteklerdir. Alnımızın akıyla, sıcacık terin, emeğin, yönetimin, halkın ve sporcuların bütünleşerek oluşturduğu enerjinin sonucudur Şampiyonluk….

            Eğirdir’e hayırlı olsun. Bu güzel Şampiyonluk çerçevesini görüntüleyen kardeşimiz Abdullah Sinan ve kıymetli oğlu Ali Sinan’ın emek ve gayretleri görülmeye değerdi. Her anı görüntüleyerek, birincilik kürsüsünü zorlayan o coşkulu 30 Eğirdir’li ile sporcularımızı şampiyonluk kapağı yapan ve Eğirdirimizin girişlerdeki panolarda sergilenen fotoğrafları kaydeden Sayın Abdullah Sinan’a, değerli eşi Nilgün hanıma ve Akın Gazetesi ailesine sonsuz teşekkürler. Belediye Basın İlan ve Spor Dairesindeki değerli kardeşlerimize çok çok teşekkürler. Şampiyonluk hepimize armağan olsun. Eğirdir işte bu…

            Selam ve saygılarımla.

 

Ahmet ÖZKOÇ

Eğirdir Elmaspor Antrenörü

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap