MUSTAFA HOBANOĞLU -13-

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MUSTAFA HOBANOĞLU -13-
Haberin Tarihi: 14.5.2013 11:26:00 - Okunma Sayısı:4279 defa okundu.

İlhan Şimşek yazdı...

MUSTAFA HOBANOĞLU -13-

 

 

HAS SU ÜRÜNLERİ TİCARET VE SANAYİ A.Ş.

-13-

 

MUSTAFA HOBANOĞLU KİMDİR?

            Gülyağı fabrikasının yeniden canlanıp Isparta gül piyasasında söz sahibi olunca diğer gülcüler işin peşini bırakmadı. Özellikle Gülbirlik. Isparta’da gül sermayesini denetim altında tutan Gülbirlik’ti. Gülbirlik, bir mevsimlik olmasına rağmen elde ettiği başarıdan dolayı Güneykent’teki fabrikayı rakip gördü. Mustafa ve İsmet Bey’in yoğun uğraşlarına rağmen kiraladıkları fabrikanın Gülbirlik’e geçmesine engel olamadılar.

            Politikanın olumsuza işleyen keskin dişleri vardır. Keskin dişler fabrikayı yemişti.

            Bir zincirin gücü en zayıf halkasında gizlidir. Başarı, sana geleceği gösterirse gayretini kamçılar. Bir işte sürerliği sağlamak o işin yapılabilirliğinin kanıtlanması ile sağlanır. Zincirin zayıf halkasını güçlendirmek, parçalanmayı geciktirdiği gibi başarının istenmesi durumunda gelecek ufkunun aydınlığını parlak ışık dalgalarıyla insan zihnini, kendine özgü sarmal düzene alır. Tıpkı hücre taşlarının sarmal yapısı gibi.

            Bu amaçla yılmak bilmeyen ve sarmalın niteliklerini ve yapısını anlayan Mustafa Bey, mis gibi gül kokularını bırakarak ata işi olan balık kokularının arasına geri döndü.

            Aslında balık da gül gibi kokardı.

devam edecek

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap