Eğirdir Kitaplarının Yazarları Okuyucusuyla Buluştu...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kitaplarının Yazarları Okuyucusuyla Buluştu...
Haberin Tarihi: 11.5.2016 16:32:00 - Okunma Sayısı:2003 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi'nin kültür hizmeti olan "Gazi Öğretmen İbrahim Ethem Kartal", "Dün, Bugün, Yarın EĞİRDİR" ve "Elma hükümdarlığı Eğirdir" isimli kitaplar hemşehrilerimize ücretsiz olarak hediye edildi.

Eğirdir Kitaplarının Yazarları Okuyucusuyla Buluştu...

 

Eğirdir Belediyesi’nin kültür hizmeti olan “Gazi Öğretmen İbrahim Ethem Kartal”, “Dün, Bugün, Yarın EĞİRDİR” ve “Elma hükümdarlığı Eğirdir” isimli kitaplar hemşehrilerimize ücretsiz olarak hediye edildi. 

   

            11 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14.00'de Eğirdir Eski Evinde gerçekleşen kitap tanıtım ve imza töreninde Recep Bozkurt, Mehmet Yılmaz Kartal ve Görkem Çakın kitaplarını Eğirdir’li hemşehrilerimiz için imzaladılar.

          

            Emekli Öğretmen Recep Bozkurt’un Eğirdir Akın ve diğer yerel gazetelerde yayınlanan yazılarını kitaplaştırdığı "Dün-Bugün-Yarın Eğirdir" isimli kitabı, Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı Gazisi Eğirdirli Rahmetli İbrahim Ethem Kartal'ın anıları kaleme alan Mehmet Yılmaz Kartal’ın “Gazi Öğretmen İbrahim Ethem Kartal” isimli kitabı ve genç yazarlardan Görkem Çakın'ın "Elma Hükümdarlığı Eğirdir" adlı masal kitabı Eğirdirli kitapseverlerle buluştu.

            Yazarlara Teşekkür Belgesi…

            Yazdıkları kitaplarla Eğirdir’in kültür arşivine katkıda bulunan Mehmet Yılmaz Kartal’a, Recep Bozkurt’a ve Görkem Çakın’a Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl imzalı birer teşekkür belgesi sunuldu.

 
            Teşekkür belgesini alarak bir konuşma yapan emekli öğretmen-Yazar Recep Bozkurt şunlara değindi: “Bugün burada söz uçar, yazı kalır deyimini yaşıyoruz. Bizler böyle şeyler yazmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dilerim ki bundan sonra da bu tür çalışmalar devam etsin.  Bunların varlığı Eğirdir’in geleceği açısından çok önemli. Konuşulanlar hep unutuluyor. Konuşulanların kitaba dönüşmesi, yazıya dönüşmesi gelecek kuşakların kente olan bağımlılığı, hemşehrililik bağlarının güçlenmesi bakımından son derece önemlidir. Salih Şapçı’nın çok önemli çalışmaları var. En kısa sürede onun çalışmalarını da Eğirdir’in kültür yaşamına kazandırılmasını isterim. Yine aynı şekilde Nuri Güngör’ün basıma hazır eserleri var. Bunlar, en kısa süre içerisinde yazıya dönüşmeli” dedi.
           
Bozkurt, Yazar Tolga Aydoğan’ın ‘Son İstasyon’ isimli kitabında Eğirdir’i anlattığını ifade ederek, herkesin okumasını temenni ettiğini belirterek ‘Bu tür eserler yeni kapılar, yeni ufuklar açıyor. Bizim yaptıklarımız karınca kararınca katkı oluyor ama, bunların yeni hali, dağılışı  gelecek Eğirdir’i daha da çiçeklendirecektir. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleriyle sözlerine son verdi.
 

            Eğirdir’e önemli eserler kazandıran; Mehmet Yılmaz Kartal’a, Recep Bozkurt’a ve Görkem Çakın’a teşekkür ediyoruz.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap